Openingsexpositie in het Kunsthuis vol kleur van Jeanne Jeurissen

Foto:

Op 18 mei opent het Kunsthuis zijn deuren, met een expositie van werk van Jeanne Jeurissen. Wethouder Paul Loermans zal het Kunsthuis officieel openen, waarna Jos van der Knaap een woordje spreekt bij de expositie.

Jeanne Jeurissen schildert al haar hele leven. De kern van haar werk is het gebruik van een vrolijk en helder kleurenpalet. Haar manier van werken varieert sterk: in het begin werkte zij vooral met penselen, later maakte zij veel groot werk met paletmessen. Nieuwsgierig naar andere technieken is Jeanne Jeurissen ikonen gaan schilderen en ook veel gaan beeldhouwen. Deze uiteenlopende verschillende technieken versterken elkaar in de praktijk. Zij streeft naar krachtige composities zonder franje, waarbij het kleurgebruik in balans moet zijn. Het oog van de beschouwer moet in een bepaalde volgorde over het werk gaan en de snelheid van het schilderen moet terug te zien zijn.

Deze expositie is de eerste in het Kunsthuis, een deel van het voormalig gemeentehuis waar KunstKring Wijchen de komende maanden activiteiten organiseert. Iedereen is van harte welkom bij dit feestelijke gebeuren op zaterdag 18 mei om 16.00 uur.

De expositie is te zien van 18 mei t/m 10 juni 2019, vrijdag/zaterdag/zondag van 12.00 tot 17.00 uur, in het Kunsthuis (voormalig Gemeentehuis), Kasteellaan 22-24, Wijchen.

Reacties