Alverna gaat kopje onder tegen TOP

Alverna heeft uit de vroege middagwedstrijd tegen sv Top geen voordeel kunnen halen. Dat was gezien de uitslag op andere velden heel goed mogelijk geweest. Maar op het veld waar het gedaan moest worden, had Top de betere ‘afmakers’. Het werd 4-1 voor TOP.

Een vervelend begin voor Alverna dat in de 2e minuut al een buitenspel doelpunt tegen kreeg. In de tegenaanval haalde Mats Hegman vol uit waarbij de bal in het gezicht van Sander Bisseling ging. Hij ging ‘groggy’, werd opgelapt, maar moest zich een kwartier later toch laten vervangen door Lennart van de Peppel.

Na een kwartier waren er de eerste grote kansen. Eerst voor Levi Raja Boean, die na een dubbele een-twee in de zestien net niet kan afwerken en een minuut later brak Top uit en was het Anwar Tuithof die miste. Tien minuten later een zeer merkwaardige treffer voor Top. Bij het uitverdedigen liep scheidsrechter Meijer de pass van Sven van Gelder in de voeten van Aram Pusters, die daar wel raad mee wist (1-0). Beide ploegen bleven goed voetballen, al moet gezegd dat Top meer doelgevaar wist te creëren dan Alverna. Tjalling Kamerman en Levi Raja Boean kregen kansen maar wisten die echter niet te verzilveren. Top kreeg ook enkele goede kansen via Aram Pusters en Stefano Verburg maar ook die wisten het net niet te vinden. Ook nu zat het venijn weer in de staart. Drie minuten voor rust scoorde Anwar Tuithof de 2-0. Als Jari van Ginkel een minuut later de 2-1 scoort, denkt Alverna met een ‘lekker’ gevoel te kunnen gaan rusten. Maar voor het zover is, heeft Mees Linders de bal alweer achter Robert Zaalman liggen 3-1.

In de tweede helft had Alverna het meeste balbezit en was ook het meest in de aanval. Vlot combinerend tot de zestienmeter van Top, maar dan stokt het omdat de eindpass te moeilijk is of omdat niemand de trekker durft over te halen. Ook Top komt er regelmatig uit want Robert Zaalman moet drie keer redding brengen op schoten van Anwar Tuithof en heeft geluk als een bal van Aram Pusters op de lat eindigt. Alverna krijgt kansen via Mats Hegman, Martijn de Groot (die een voorzet van Levi Raja Boean net naast schiet) en Sven van Gelder. Ook vandaag was het Alverna ‘probleem’ weer dat we geen targetman hebben, die met een neusje voor doelpunten oorlog maakt in de zestien. De aanvoer is goed verzorgd, maar de afmaker ontbreekt.

Dat Aram Pusters met zijn 17e seizoentreffer de 4-1 aantekende in de 90e minuut was slechts voor de statistieken. Al met al een duidelijke en verdiende overwinning voor Top.  Volgende week komt kampioen Juliana’31 in de laatste wedstrijd op bezoek ‘op het Bospad’.