DHL opent Life Sciences & Health Care Campus in Wijchen

Foto:

Logistiek dienstverlener DHL Supply Chain heeft zijn Life Sciences & Health Care Campus in Wijchen-Nijmegen dinsdag 21 mei officieel geopend. In het bijzijn van ruim 50 klanten en relaties werd de opening verricht door Michiel Scheffer, Gedeputeerde van Provinciale Staten in Gelderland, en John Scherders, CEO DHL Supply Chain Benelux. De campus omvat 44.000 m2 magazijn waar medische materialen in verschillende temperatuurzones opgeslagen en verpakt worden en waar de ruim 300 medewerkers hun specialistische werkzaamheden verrichten.

Vanuit de campus die twee nieuwgebouwde magazijnen schakelt, verzorgt DHL de geconditioneerde opslag en wereldwijde distributie voor farmaceutische bedrijven die gespecialiseerd zijn in producten die gebruikt worden in de behandeling van onder meer kanker, hart- en vaatziekten, MS en zeldzame ziektes zoals Batten disease. Deze activiteiten vonden al plaats op een nabijgelegen locatie in Nijmegen die onderdeel van de campus blijft en direct ruimte biedt voor toekomstige groei van nieuwe klanten vanwege voortzetting van de al bestaande vergunning. 

Op de campus wordt gewerkt volgens de Good Distribution Practices van de farmaceutische industrie. Deze industrienorm houdt onder meer in dat de materialen onder specifieke condities opgeslagen en gecontroleerd worden. Bovendien zijn alle medewerkers getraind in specifiek vastgelegde werkmethodes. De campus Nijmegen is een van de weinige in de Benelux die farmaceutische producten kan opslaan in verschillende temperatuurzones (-80°C, -40°C, -20°C, 2-8°C, 15-25°C) en die een magazijn met gesloten koelketen heeft.

‘Wijchen-Nijmegen’ is een duurzaam magazijn in lijn met de ambitie van DHL om in 2050 volledig klimaatneutraal te zijn. Het magazijn is gasloos, maakt volledig gebruik van groene stroom en is maximaal geïsoleerd. Andere duurzame aspecten zijn LED-verlichting met bewegingssensoren voor binnen en buitenverlichting, een eigen waterreservoir en een luchtsysteem met warmteteruggave.

De twee geschakelde magazijnen vormen samen met de magazijnen op het nabijgelegen Bijsterhuizen en in Veghel de derde DHL Life Sciences & Healthcare campus in de Benelux. De andere twee campussen zijn gevestigd in Boortmeerbeek bij het Belgische Mechelen (B) en Lot/Huizingen in Brussel. “Door het samenbrengen van dienstverlening voor verschillende bedrijven in de life sciences en healthcare sector in een campus, ontstaat een bundeling van kennis en faciliteiten die zowel de kwaliteit ten goede komt als de efficiency. “Hiermee biedt DHL een strategische oplossing voor de trend die de farmaceutische sector kenmerkt, waarbij de supply chain verder geoptimaliseerd en geprofessionaliseerd wordt”, zegt Scherders.

Reacties