Zomerexpositie Carien Engelhardopgeleid in de Oude Victor in Batenburg

Foto:

Binnenkort begint, voor de vierde keer, de reeks zomerexposities in de Oude Victor in Batenburg. Ook dit jaar weer een afwisselend programma, van eind mei tot eind september, met zes exposanten. Carien Engelhard is de eerste.

Het werk van Carien Engelhard, opgeleid als beeldhouwer aan de Rietveld academie, kun je tekenen noemen met een ruimtelijke toevoeging. Het papier vormt zij door het te snijden, te buigen en op te hangen, om licht en schaduw duidelijk te laten meespelen.

In een serie grote tekeningen van een perenboom zien we de schaduw van de boom op drie momenten van de dag, zodat de boom als een soort zonnewijzer het verstrijken van het licht en de tijd toont. Chinese inkt Haar tekeningen zijn vaak (maar niet altijd) in zwart, wit en alle tussentonen van grijs en wit. Ze zijn allerminst somber van stemming, en net als in Chinese inkttekeningen kun je er alle nuances van de natuur in herkennen. Carien Engelhard verbleef in 2015/2016 drie maanden in China en zal dit jaar in Japan weer lessen volgen in werken met kalligrafie, inkt en rijstpapier.

De Oude of St-Victorkerk is gevestigd aan de Kruisstraat 7, 6634 AG Batenburg. Toegang gratis.
De expo is van 26 mei t/m 10 juni 2019, op zondagen 13-17 uur. Ook Tweede Pinksterdag. Toegang gratis.
Meer informatie: www.indeoudevictor.nl en www.facebook.com/indeoudevictor.

Reacties