Blinde en slechtziende leerlingengaan waterskiën en kneeboarden in Wijchen

Foto:

Ongeveer 50 blinde en slechtziende leerlingen van de Visio-school in Grave gaan maandag 3 juni waterskiën en kneeboarden in Wijchen. Voor een groot aantal leerlingen is dit de eerste keer dat zij deze sport gaan beoefenen. Een aantal heeft dit echter eerder mogen doen, want het is al de vijfde editie van dit watersportevenement.

Voor de leerlingen een prachtige manier om te leren waar hun grenzen liggen, dit aan te geven of te verleggen. En het feest begint al eerder, want de leerlingen fietsen op tandems van Grave naar Wijchen.

Voor slechtziende of blinde kinderen is het soms belangrijk om uit hun comfortzone te stappen om zo de wereld groter te maken. Het verkennen van persoonlijke grenzen en deze proberen te overstijgen, zorgen ervoor dat zij meer uit hun leven halen. Op de waterskibaan, de kano’s en de supplanken worden de leerlingen zo op een uitdagende en vrolijke manier getraind.

Waterski & Outdoorcentrum “De Berendonck” in Wijchen maakt het mogelijk dat onze jongeren kennis kunnen maken met deze sport. Vanwege het grote succes in de vorige jaren tracteert waterskicentrum-eigenaar Henri Ector de Visio-leerlingen opnieuw op een dagje waterskiën.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen