Lionsclub Wijchen hield Lions Kart Challenge Race tegen de eenzaamheid

Foto: Lionsclub Wijchen

Op 16 mei j.l. organiseerde de Lionsclub Wijchen voor de derde keer op rij de sportieve en gezellige Kart Challenge voor bedrijven en particulieren.

Het evenement was weer op het openluchtcircuit van Berghem bij Oss. Aan de twee-uurs-race hebben 26 teams van elk gemiddeld vier personen deelgenomen. Er is wederom fanatiek gestreden om de prijzen. Extra uitdaging was het om net zo snel te zijn als de 15-jarige Wijchense Nederlands kampioen karten Beau Heijmans.(zie foto) Beau moest de volgende dag naar het EK in Italië, en was in zijn rondetijden duidelijk sneller dan de andere teams. Lionsclub Wijchen

Maar behalve om te winnen raceten de teams tegen de eenzaamheid. Het goede doel was dit jaar namelijk de Stichting Gouden Dans met als ambassadrice de directeur van ’t Mozaïek, Henriëtte Mooren. Zij was ook aanwezig op het circuit om de deelnemers te vertellen over haar initiatief voor de Wijchense ouderen. In ’t Mozaïek worden via trainingen en uiteindelijk een afsluitende dansvoorstelling eenzame ouderen gekoppeld aan geoefende dansers. Het blijkt een gouden greep om op deze sportieve manier iets te doen aan de vereenzaming van ouderen. De welzijnsinstelling Meervoorelkaar had de ouderen benaderd die mee hebben gedaan aan de danstrainingen.

De eerste voorstelling is inmiddels geweest en deze heeft voor een vol theater tot enthousiaste reacties geleid. Met de Kart challenge is tussen de € 3.000 en € 4.000 opgehaald. Het definitieve bedrag voor de Gouden Dans zal binnenkort bekend kunnen worden gemaakt. Met een cheque zal de Lionsclub het uiteindelijke bedrag aan de Stichting gaan overhandigen.

Meer informatie op www.lionswijchen.com.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen