Mooie samenwerking wijkcentrum Wijchen Zuid en winkeliers Zuiderpoort

Foto:

Wijkcentrum Wijchen Zuid organiseerde op 25 mei een kunstmarkt in en om het winkelcentrum Zuiderpoort. Een kunstmarkt waar zo’n 35 kunstenaars hun creatie toonden en verkochten aan de bezoekers en het winkelend publiek. De kinderen konden zich vermaken op het springkussen en met de scheve pizzatoren.

Organisator en bestuurslid van het wijkcentrum Pierre Derksen was overwhelmed geraakt over het aantal inschrijvingen in korte tijd. Verbaasd was Pierre zeker door de vele inschrijvingen zodat hij genoodzaakt was om de inschrijving 2 weken stil te moeten leggen.

Een gezellig sfeertje bij het winkelcentrum Zuiderpoort Kunstenaars die hun kunstwerken toonden en ook werkgroepen vanuit het wijkcentrum Wijchen Zuid waren aanwezig met hun zelfgemaakte creaties van de schildergroepen en Tiffanygroep.
Aan de innerlijke mens had Pierre ook gedacht met een heuse poffertjes kraam van Raymond van Baardewijk die overheerlijke poffertjes bakte en de bezoekers die lieten het zich goed smaken.

Naast poëzie en muziek tekent kunstenaar Mario Reijnen veel met oost-indische inkt en ecoline. Een van zijn werken heeft hij met risodruk uitgewerkt; een soort stenciltechniek waarmee meerdere kleurlagen over elkaar heen gedrukt worden. Dat creëert een eigen karakter door een grovere korreligheid en andere eigenschappen ten aanzien van het origineel. Hij werkt veel met het thema dieren. Zijn werken zijn digitaal terug te vinden op www.marioreijnen.nl.

Pierre Derksen: “De kunstmarkt is een initiatief waaruit duidelijk blijkt dat samenwerking tussen Wijkcentrum Wijchen Zuid en winkelcentrum Wijchen Zuid goed samengaat. Meer samenwerking met Zuiderpoort en op meer fronten is leuk om te doen.

Ook wethouder Geert Gerrits van Wonen en Ruimtelijke Ordening bracht een bezoek aan de Kunstmarkt en liet weten: “Mooi initiatief om mensen bij elkaar te brengen. Het is belangrijk om te verbinden en te ontmoeten. Dit is wat we met Hart van Zuid ook willen bereiken, de verbinding en een wijk erom heen die levendig is. Je ziet dat er energie in de wijk zit en je merkt dat er steeds meer behoefte aan is.”

Pierre Derksen sluit af met “Wijkcentrum Wijchen Zuid heeft de krachten gebundeld om het weer in beweging te krijgen. Er zijn voldoende ideeën maar we zijn nog op zoek naar vrijwilligers die onze ideeën kunnen ondersteunen.” 

Tekst en foto’s door Ans Baars-van Haalen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen