Maandag 17 juni – Energiecircus Wijchen

Het energiecircus van Burgers Geven Energie komt naar Wijchen. Met onze gasten gaan we op zoek naar kansen om lokaal onze eigen duurzame energie op te wekken. Welke plannen zijn er in de gemeente? Wat betekent dit voor de inwoners van Wijchen? Hoe zorgen we dat burgers meeprofiteren? Kom ook en denk mee over hoe we Wijchen duurzamer maken.

Gemeente Wijchen wil in 2040 energieneutraal zijn. De energietafel van Burgers Geven Energie laat zien wat hiervoor nodig is. Hoe wekken we met zon, wind en andere bronnen genoeg energie op? Hoe verwarmen we onze huizen in de toekomst en hoe laten we de straatlantaarns duurzaam branden?

Aan de stamtafel vragen we duurzaamheidswethouder Titus Burgers hoe hij de gemeentelijke opgave wil gaan realiseren. Ook wethouders Piet de Klein van Beuningen en André Springveld van Druten zijn uitgenodigd. De bestuurders gaan met elkaar en het publiek in gesprek over kansen voor samenwerking in en buiten de gemeentegrenzen.

Speciale aandacht is er voor lokale energie-initiatieven. De komst van wind- en zonneparken heeft veel impact op de omgeving. Hoe krijgen burgers hierin een rol van betekenis? De initiatiefnemers van Wind in Wijchen vertellen over hun plan voor windmolens en zonnepanelen bij Bijsterhuizen. Hun ambitie is om, samen met burgers en lokale bedrijven, lokaal groene stroom op te wekken en tegen een gunstig tarief aan te bieden aan iedereen in Wijchen.

Verder in de circusarena: Energiecoöperatie Leur, EnergieVoorVier en projectontwikkelaars met plannen voor wind- en zonneparken in de regio. In de energiequiz peilen we hoe duurzaam de inwoners van Wijchen zijn.

Kijk voor meer informatie en aanmelden op burgersgevenenergie.nl.

Het energiecircus is een initiatief van Burgers Geven Energie in samenwerking met Wind in Wijchen.

Deze wordt gehouden op maandag 17 juni 2019 van 20.00 – 22.00 uur in Tuin Kasteel Wijchen. De toegang is gratis.

Reacties