Nova de Hoo van Maaswaal College doet mee aan de Art Battle in De Lindenberg

Foto: Nova de Hoo

Nova de Hoo uit klas 6 vwo van het Maaswaal College exposeert van 1 juni tot en met 27 juni in De Lindenberg met haar Tekenen examenwerk. Haar werk doet mee met de Art Battle in De Lindenberg Nijmegen. Deze expositie toont het beste werk van 10 examenkandidaten van scholen uit de regio. Uit deze werken wordt door een vakjury een top 3 en een winnaar gekozen per niveau (vmbo, havo en vwo) op 25 juni aanstaande.

De docenten van het Maaswaal College, locatie Veenseweg stemden eind mei op het beste examenwerk Tekenen 6 vwo en Nova kwam als winnaar uit de bus. Haar werk hangt vanaf 1 juni ten toon in de expositieruimte van De Lindenberg. De finale en de prijsuitreiking van Art Battle 2019 vinden plaats tijdens de ‘finissage’ op dinsdag 25 juni vanaf 19:00 uur. Een vakjury, bestaande uit diverse docenten van de kunstacademie ArtEZ, zal deze avond een kundig oordeel vellen over de geselecteerde werken. Naast de pers zijn de deelnemende eindexamenleerlingen, docenten, familie en vrienden van harte welkom om deze avond bij te wonen!

Alle examenwerken van de leerlingen zijn na deze expositie in De Lindenberg te zien tijdens de diploma-uitreiking op het Maaswaal College locatie Veenseweg op dinsdag 2 juli.

Gekozen titel: Fantastic … and where to find them.
Inhoud: Ik heb voor deze titel gekozen omdat Fantastic beasts op dit moment nog overal ter wereld te vinden zijn. Maar de wonderen van de natuur verminderen sterk door menselijke invloeden. Ik heb geprobeerd dit uit te beelden in mijn werk omdat ik het belangrijk vind dat we een deel van de oorspronkelijke aarde beschermen en niet straks als enige diersoort overblijven.

Materiaalgebruik: acrylverf en Posca-stiften op doek, 150 cm bij 100 cm.

Reacties