Leerlingen basisschool de Speelhoeve in Wijchen trapten af met een speurtocht

Foto:

Basisschool de Speelhoeve in Wijchen trapte woensdag af met de Lekker Anders Dag speurtochten. De leerlingen maakten een tocht rondom school, op zoek naar letters en de Lekker Anders Dag-schatkist.

Normaal gesproken pakken de kinderen op een Lekker Anders Dag hun route náár school toe anders aan. Hoe? Dat mogen de kinderen helemaal zelf bedenken. Te paard, op skeelers of de auto net even een stukje verderop parkeren om het laatste stuk te steppen, allerlei vervoermiddelen passeerden al de revue. Maar ook onderweg van school naar huis toe is van alles te ontdekken als je het gewoon eens ‘Lekker Anders’ doet, zoals met deze speurtocht.

Aanstaande maandag mogen ook de leerlingen van de Antoniusschool in Alverna tijdens deze speciale speurtocht hun tocht naar huis net even anders maken. Andere scholen als de Trinoom, de Paulusschool, De Buizerd en het Zuiderpad volgen in de komende weken en mogen zelf kiezen op welke dag ze de route lopen.

Lekker Anders Dag is een initiatief van Wijchense basisscholen en de Gemeente Wijchen, met de input van veel ouders. Het idee is eenvoudig: met je kind naar school, het is een bijzondere tocht. Hoe zorgen we er samen voor dat die ook zo bijzonder blijft? Want het is thuis en rond school vaak ook een gedoe, met drukte en auto’s.
De oplossing hebben we deels zelf in handen. Namelijk door die tocht naar school af en toe net iets anders in te richten. Dat is leuk voor de kinderen, en ook goed nieuws voor iedereen op en rond school. Want met die bewuste keuze gun je jezelf en elkaar meer ruimte en minder drukte.
Kijk op www.lekkerandersdag.nl voor meer informatie. 

Reacties