Expositie Frans Roobeek in het Kunsthuis van Wijchen

Foto:

In juni toont Frans Roobeek in het Kunsthuis van Wijchen een overzicht van zijn grafisch werk. Het gaat voornamelijk om landschappen, waarvan de meeste zijn geïnspireerd door de natuur in Noord-Spanje (Galicië en Asturië). Daar vind je landschap gevormd door de kracht van water dat al sinds mensenheugenis op de kust beukt, met groot verschil tussen eb en vloed. Dat landschap inspireert

Frans Roobeek tot het maken van beelden van duinen en rotsformaties, stromend water, maar ook van abstracte patronen die hij er waarneemt. grafische diversiteit Frans Roobeek beheerst een grote variëteit aan grafische technieken. Hij laat hier houtsneden, etsen en litho’s zien. Hij houdt duidelijk van deze ambachtelijke technieken, en vertelt tijdens je bezoek graag over hoe zijn werk tot stand is gekomen. Frans Roobeek woont al 35 jaar in Wijchen. Hij exposeerde regelmatig in Amsterdam en Friesland, maar in Wijchen is dit zijn eerste solo-expositie.

De expositie is te zien vanaf vrijdag 14 juni t/m zondag 30 juni, van 12 tot 17 uur. Tijdens de Atelierroute, op zaterdag 15 juni en zondag 16 juni, al vanaf 11 uur, in het Kunsthuis (voormalig gemeentehuis), Kasteellaan 22-24, 6602 DE Wijchen. Toegang is gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen