Kookworkshop Gouden Eeuw bij Museum Kasteel Wijchen

Zondag 23 juni 2019 organiseert Museum Kasteel Wijchen bij de tentoonstelling ‘Emilia van Oranje Nassau’ een kookworkshop.

Deelnemers maken op inspirerende wijze kennis met de keuken van de Gouden Eeuw. Ontdek welke ingrediënten gebruikelijk waren in de 17e eeuw, welke smaakmakers gebruikt werden en ontdek al kokende wat voor soort gerechten op tafel verschenen in de kringen van Emilia. Aanmelden voor de kookworkshop kan vanaf nu.

De workshop start met een vlot kort verhaal over de keuken van de Gouden Eeuw en met een kennismaking van een paar bijzondere vergeten ingrediënten. Daarna worden in groepjes 5 verschillende 17e eeuwse hapjes bereid die samen een mooi beeld geven van de adellijke keuken. De hapjes worden bereid naar recepten uit de late 16e en 17e eeuw met soms kleine aanpassingen naar de smaak van nu. Na het bereiden worden de hapjes uiteraard geproefd.

De workshop wordt verzorgd door Historisch Kookatelier eet!verleden.

Zondag 23 juni 2019  van 14.00-16.00 uur.
Museum Kasteel Wijchen, Kasteellaan 9 in Wijchen.
Prijs voor deelname € 12,50 p.p. all-in
Voor de kookworkshop is vooraf aanmelden noodzakelijk. Aanmelden kan tot en met 16 juni 2019 via onze website www.museumwijchen.nl. Het minimum aantal deelnemers is 20 en het maximum 40.

Reacties