Dankbaarheid en gezelligheid tijdens Oldtimerbus toer door gemeente Wijchen

Foto: HDV Productions

De Oldtimerbus toer door de historische plaatsen van Wijchen van “Soamen op ’n Benkske” werd een ontzettend mooie, dankbare en gezellige tocht voor 70 ouderen uit Wijchen.

Na ontvangst met een heerlijke kop koffie in Wijchen centrum stapte men in de oldtimer bussen op het marktplein. Van daaruit vond een prachtige rit plaats via Balgoij over de Maasdijk naar Niftrik en Batenburg. In de bus werd verteld over de bezienswaardigheden van de dorpen en het buiten gebied. Na een korte stop vervolgde de route. De deelnemers kregen bij de Ruïne van Batenburg uitleg over het eeuwenoude monument en de mooie historische straatjes.

De route werd vervolgd naar Bergharen, Hernen en Leur. In Leur werd een bezoek gebracht aan het pittoreske kerkje. In het Kerkje van Leur werden de deelnemers op een geweldig optreden van popkoor Di Capelli getrakteerd. Het koor gaf een fantastisch passievol en kleurrijk optreden met muziek uit de tijd dat de deelnemers nog jonger waren. Het welverdiende applaus volgde. Daarna werd er een drankje aangeboden bij het Ontmoetingscentrum van Leur. 

De Oldtimertoer vervolgde naar het buitengebied van Alverna. Daar hebben de deelnemers kunnen genieten van het prachtige uitzicht en de rust die er over het Wijchens ven heerst. Er werd een lichte maaltijd verzorgd en het glas geheven op een hele mooie dag met mooie ontmoetingen en gesprekken. Alle deelnemers kregen als aandenken een boekje over de wederopbouw van Wijchen van de Gemeente Wijchen. De dankbaarheid bij de deelnemers aan het einde van deze dag was groot. Voor iedereen was deze dag toegankelijk. 

De Op Stap bus reed mee voor de rolstoelafhankelijken en voor de rollators werd plaats gemaakt. Deze dag is mogelijk gemaakt door een gift van de stichting vrienden van Op Stap, door de gastvrijheid van de stichting vrienden van de kerk van Leur, de zang door Popkoor di Capelli, de vrijwilligers van de EHBO en de vrijwilligers van Op Stap en de gastvrijheid van Buitenoverleg. 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen