Opening expositie winnaars Techniekdag 2019 “Tussen Kasteel en Wijchens Meer”

Foto: HDV Productions

Op woensdag 19 juni werd in het Huis van de Gemeente een expositie geopend met de werkstukken van de 3 winnaars van de 10e Techniekdag op 3 april 2019 in de Olympichal. De werkstukken hadden als thema “Tussen Kasteel en Wijchens Meer”

Leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen Heilig Hart uit Hernen, de Paschalis uit Woezik en De Viersprong uit Wijchen zijn de winnaars geworden van de Techniekdag 2019. De organisatie daarvan lag bij de combinatie-functionarissen techniek, Helma van Hezewijk en Piet Derks.

De opening werd gedaan door wethouder Geert Gerrits. Bij de opening van de expositie waren 24 leerlingen van de 3 winnende scholen aanwezig. Van elke school presenteerden een aantal leerlingen hun ideeën. Daarna was er natuurlijk een hapje en een drankje. 

Marc Jansen (projectleider TKWM) gaf ook nog een korte toelichting over wat er tot nu toe met het project “Tussen Kasteel en Wijchens Meer” gebeurde. Ook gaf hij een reactie op de ideeën van de winnaars van de techniekdag.
“Hun ideeën en wat ze allemaal bedacht hadden voor de opdracht “Bedenk een verbeelding van licht, geluid en water voor het project Tussen Kasteel en Wijchens Meer” waren de beste. Zij hadden de meest originele en duurzame ideeën voor het projectgebied. Ik was positief verbaasd over de hoeveelheid ideeën (bijv. een groendak boven de straat voor micro klimaat regeling). De tentoonstelling duurt nog enkele weken, dus kom kijken naar hun werken in de hal van het Huis van de Gemeente aan de Kasteellaan.” 

Tekst en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions). Bekijk HIER nog meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen