Wereldprimeur: Eerste Escaperoom onderwater geopend bij de Berendonck

Foto: Duikteam De Kaaiman

Zondag opende burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen de allereerste Escaperoom onderwater ter wereld. Duikteam De Kaaiman bouwde 1,5 jaar aan dit concept en nu is de Escaperoom in de Berendonck af en heeft het eerste team de Escaperoom bezocht.

Het allereerste team met duikers zet de TTB (Time To Beat) klok van de Escaperoom op 1:16:43 en beoordeelt deze unieke Escaperoom met 5 sterren! ‘’Een echte Escaperoom ervaring met vraagstukken van een behoorlijk hoog niveau’’ aldus Kevin van de Wal (deelnemer het eerste team) Duikteam De Kaaiman

Sinds de opening van deze Escaperoom stromen de aanmeldingen voor teams die ook willen deelnemen binnen. Het nieuws over dit unieke concept verspreid zich momenteel razend snel want ook vanuit het buitenland is er veel interesse. Er hebben zich dan ook al verschillende teams uit het buitenland aangemeld.

Op het eerste gezicht roept een recreatieplas bij de meeste mensen niet gelijk een avontuurlijk beeld op. Bij de Berendonck, een recreatieplas in het rijk van Nijmegen is dit anders want op de bodem van het meer, op 18 meter diepte, heeft Duikteam De Kaaiman een onderwaterhuis escaperoom gerealiseerd. Net zoals bij andere escaperooms moeten deelnemers vraagstukken oplossen en zo snel mogelijk een code zien te kraken. Reguliere escaperooms bevinden zich veelal op het land of in een gebouw maar deze ruimte bevindt zich op 18 meter onder het water oppervlak en is alleen bereikbaar voor duikers. Het concept van deze escaperoom is ook anders dan anders omdat niet duikers vanaf de kant ook mee moeten helpen om puzzels op te lossen. De ruimte heeft slechts één in/uitgang die alleen bereikt kan worden met een duikuitrusting en die alleen toegankelijk is voor de geoefende duiker. Dit maakt dat deze escaperoom enig is in zijn soort.
‘’De vereniging heeft met dit concept iets unieks in handen en we mogen het dan ook met recht een wereldprimeur noemen’’ aldus Mike Kuijpers voorzitter van Duikteam De Kaaiman.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen