Kernachtig Wijchen initieert brief voor behoud Breng flex

Foto: YouTube Screenhot

Op 9 juli besluit het Gedeputeerde Staten van de provincie Gelderland over het stopzetten van de pilot voor de vervoersdienst Breng Flex. Kernachtig Wijchen stelt dat deze vervoersdienst tot nu toe erg succesvol is, de Wijchense inwoner er veel gebruik maakt en ze zijn er van overtuigd dat een dergelijke flex-vervoersdienst de toekomst is als aanvulling op het openbaar vervoer.

De Gelderlander kopte eerder al dat Breng Flex het Netflix onder vervoersdiensten is. En ook in het hele land volgen flex-vervoersdiensten juist het voorbeeld van Breng Flex
Raadslid Wouter van de Boogaard van Kernachtig Wijchen pleit in een brief aan de provincie dat de pilot niet moet worden stopgezet voordat er een alternatief voor is.
Kernachtig Wijchen vindt dat flex-vervoer een mooie aanvulling is op het openbaar vervoer in deze regio en het dat het de toekomst is voor openbaar vervoer voor de kleinere gemeenten. Juist de kleine gemeenten rondom de steden hebben op dit moment geen goede verbinding met de steden en met elkaar. Een flexibele vervoersdienst is hiervoor een oplossing.
Dat deze dienst nu in de pilot fase verreweg van rendabel is dat beamen wij. Maar stopzetten is volgens ons niet de oplossing. Daarom roepen we op tot een alternatief of doorontwikkeling van de pilot.
De brief is afgelopen donderdagavond in de gemeenteraad van Wijchen ondertekend door de fracties van Kernachtig Wijchen, PvdA, D’66, Wijchen Lokaal, Sociaal Wijchen en de VVD.

Lees HIER meer over Breng Flex.

Reacties