Gemeenten Wijchen, Beuningen, Druten en Heumen tekenen convenant met Glasvezel buitenaf voor glasvezel in buitengebied

Glasvezel Gemeente Wijchen
Foto: Gemeente Wijchen

In november vorig jaar is de glasvezelcampagne in het buitengebied van Gelderland Midden en Zuid succesvol afgerond. Meer dan 50% van de inwoners heeft een glasvezelabonnement afgesloten. Vandaag ondertekenden burgemeester Van Rhee – Oud Ammerveld van de gemeente Druten en de wethouders van de gemeenten Wijchen, Heumen en Beuningen de samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Alle partijen zijn blij met de ondertekening van het convenant. Met deze overeenkomst is de aanleg goed geregeld. Hierdoor kan er gestart worden met de daadwerkelijke aanleg. Wethouder Loermans: “Aan een zoektocht van jaren hoe glasvezel gerealiseerd kon worden in het buitengebied is een einde gekomen. Snel internet is onontbeerlijk in deze dynamische wereld. Wij zijn blij dat onze inwoners nu ook de kans krijgen mee te doen.”

Om de ondertekening van het convenant te bekrachtigen zetten burgemeester Van Rhee – Oud Ammerveld van de gemeente Druten, wethouder Loermans van de gemeente Wijchen, wethouder Schoenaker van de gemeente Heumen, wethouder Plaizier van de gemeente Beuningen, Piet Grootenboer van Glasvezel buitenaf en Russel Crye van aannemer NKM Network Services gezamenlijk de eerste schop in de grond.

De voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel zijn in volle gang. Na de zomervakantie wordt gestart met de eerste graafwerkzaamheden. De verwachting is dat de eerste bewoners in het eerste kwartaal van 2020 gebruik kunnen maken van glasvezel. Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld, krijgen na de zomervakantie nog eenmaal de mogelijkheid om alsnog te kiezen voor glasvezel door zich aan te melden via de website.

Gemeente Wijchen
Gemeente Wijchen

Foto’s door gemeente Wijchen

Reacties