Samen voor een schone Vierdaagse week!

Foto:

Dar kijkt alvast terug op weer een mooie Vierdaagseweek. Elk jaar is het weer een enorme klus. Maar ook dit jaar is Dar weer trots dat zij samen met alle betrokkenen kon bijdragen aan een fantastische Vierdaagse week.

Nieuw dit jaar was de inzet van Greenteams op de Vierdaagsefeesten, bij Festival op ’t Eiland, Otis Park en de Ramblas. De greenteams zetten zich de hele week in om plastic bekers in te zamelen, vragen van bezoekers te beantwoorden én op een positieve manier de afvalinzameling en -scheiding onder de aandacht te brengen. Bij Festival op ’t Eiland werd zelfs een bekerorgel geplaatst, een kunstwerk waar bezoekers hun lege bekertje in konden doen.
Afvalcoach Peter: “De bezoekers van de Vierdaagsefeesten reageren zonder uitzondering positief op ons als greenteam. Iedereen neemt wel even de tijd om naar ons te luisteren en lijkt ook wel te snappen hoe belangrijk het is.”

Daarnaast riep Dar samen met de Vierdaagsefeesten bezoekers op om hun lege bekers in de afvalzakken te gooien, en zorgde voor 25% meer afvalpunten. Hiervoor sloten zij aan bij de landelijke campagne: ‘Never give up on your cup’. De straten waren daardoor dit jaar schoner. Samen met betrokkenen neemt Dar dit mooie resultaat mee in de evaluatie om weer vooruit te kijken: volgend jaar weer een stapje verder!

Dar bedankt gemeente Nijmegen, Vierdaagsefeesten, de Vierdaagse en alle andere betrokkenen voor de goede samenwerking. In de afgelopen week werd weer duidelijk dat je alleen niet zorgt voor een schone stad. Vrijdag maakt Dar zich op voor de schoonmaak van de via Gladiola en zaterdag start Dar in alle vroegte met de grote eindschoonmaak in de binnenstad. Niet alleen zaterdag maar ook de dagen erna wanneer alle podia zijn afgebroken zorgt Dar dat de stad weer schoon is en we samen kunnen nagenieten van een mooie Vierdaagseweek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen