Geslaagde Batenburgse dag

Foto:

Ieder jaar wordt op de laatste zondag in juli De Batenburgse Dag georganiseerd. In het karakteristieke “stadje” Batenburg (want het heeft stadsrechten) waren een 150-tal kramen neer gezet, met oude en nieuwe spullen, verdeeld door het centrum en op de kasteelruïne.

Gezien het weer kon het alle kanten op gaan. In de ochtend was het nog wat rustig: iedereen keek waarschijnlijk naar de buienradar, want onweer was mogelijk. Maar het bleef gelukkig droog en werd niet te warm. Eigenlijk ideaal dus. Buiten het stadje, was een groot parkeer terrein beschikbaar. Borden en verkeersregelaars wezen de weg.

Er was gezorgd voor muziek, spel, dans, folklore en animatie. Op het ruïne terrein waren onder meer oude ambachten te zien en een roofvogel- en uilenshow. Altijd publiekstrekkers. Maar vergeet de palingboer niet, met zijn vers gerookte palingen…! Oude tractoren, auto’s en brommers waren te bewonderen net buiten de ruïne. Ook de beide St. Victorkerken (RK en NH) waren open voor het publiek en wat verder op langs de Maasdijk was de (standaard)molen open.

Voor de kinderen waren er een draaimolen, springkussens, de bungy-jump, schminken en de bekende kinderboerderij. Die trekt altijd veel kijkers en jeugdige bezoekers. De sfeer was gemoedelijk, goed voor een relaxte zondag! De aanwezige terrassen werden van muzikale klanken voorzien door onder andere de vermaarde coverband Bassta en uit de regio orkest Jersey.

Tekst en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions). Bekijk HIER nog meer foto’s.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen