Okie Dokie Dorp Wijchen dag 3

Foto: HDV Productions

Al van verre zag je de ouders, opa’s en oma’s de kinderen naar Okie Dokie brengen. En ook dag 3 zou weer een prachtige droge en zonnige dag worden!

De poort wordt elke dag om 10:00 uur geopend en daarna stormen de kinderen en aanhang naar binnen. Altijd leuk om te zien is dat de Wijchense Omroep (nu RN7) daar al jaren met een cameraploeg staat. De kinderen rennen dan ook als eerste daar op af en willen gezien worden: zwaaien naar de camera, stoere poses aannemen, de groeten doen, etc. De kinderen en hun begeleiders liepen als eerste naar de hutten, om trots het resultaat te laten zien. Maar daarna moesten de ouders, opa’s, oma’s, ooms en tantes vertrekken.

Tja, het verhaal van de onderwaterwereld gaat verder… De (inmiddels niet meer versteende) kapitein besloot te gaan vissen. Iets waar Fruti di Mare weinge verstand van bleek te hebben. Stil zijn was niet zijn ding. Maar ook de kapitein had er moeite mee. Al Vis bedacht nog dat het zou helpen als de kinderen de golven na zouden doen, een “wave”…
Het kostte wat moeite, maar uiteindelijk had de kapitein beet: een wel erg grote vis. Zo groot dat bij het binnenhalen, de kapitein in de maag verdween. Maar gelukkig kon koraalridder Al Vis de kapitein redden. Hij was nog wel vies en kleverig, maar bleek ook de kaart (naar de toverparel) in de maag van de vis gevonden te hebben.

De onderwaterkoningin Neptuna was zo blij, dat ze met zijn allen gingen zingen. De teksten worden normaal op een doek getoond, maar een paar vrijwilligers hadden voor de gein het spandoek vastgeplakt met duct-tape…. En ook het spandoek met het Okie Dokie lied was vastgeplakt…

Uit de buurgemeente Wijchen kwam wethouder Titus Burgers op statiebezoek bij het Okie Dokie dorp. Hij roemde de samenwerking tussen Wijchen en Okie Dokie. Maar verwonderde zich tegelijkertijd over de grote hoeveelheid nieuwbouw in het dorp. Wellicht ook iets voor Wijchen?

Zoals beloofd zou er vandaag wat aandacht aan de EHBO post gegeven worden. Een groep vrijwilligers, die niet alleen bij Okie Dokie aanezig is, maar bij vele activiteiten in Wijchen. Gelukkig waren er tot nu toe weinig grote incidenten geweest. Wat splinters, schaafwondjes, en vooral door het zonnige weer: insmeren van benen en armen van de kinderen om zonnebrand tegen te gaan.

Er waren nog meer tenten, waar allerlei activiteiten plaats vonden. In het muziekcaf√© kon gezongen worden of gedanst, maar er was ook drinken te krijgen (want ‘caf√©). En in de andere tent was zowel handenarbeid als…. de Okie Dokie redactie, (net als bijvoorbeeld bij de Wegwijs), die daar elke dag een krant maakt!

Maar belangrijkste waren toch de bouwactiviteiten. Morgen meer…. Tekst en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions).

Reacties

article
92328
Okie Dokie Dorp Wijchen dag 3
Al van verre zag je de ouders, opa’s en oma’s de kinderen naar Okie Dokie
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20190807/okie-dokie-dorp-wijchen-dag-3/
2019-08-07T18:23:58+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2019/08/07174251/Okie-Dokie-Dorp-Wijchen-2019-011.jpg
Okie Dokie Dorp, Okie Dokie Dorp Wijchen, wijchen
Nieuws