Okie Dokie Dorp Wijchen dag 4

Foto: Dick Vogelzang

De kinderen stonden al af te tellen, want het was 1 minuut over 10, toen de poort open ging. Op dat moment rennen er zo’n 750 kinderen naar binnen, vergezeld door minimaal evenzoveel begeleiders. Die worden gelukkig opgevangen door de teamleiders van de bouwhutten. En voor wie denkt dat die vrijwilligers willekeurig wat rondlopen: dit is de organisatie die hen aanstuurt.

Bij de ingang van het ODD staat altijd een tafel met gevonden voorwerpen. Petjes en weekkaarten zijn nog wel te herkennen, maar kousen, broeken, shirts. Hoop dat deze nog opgehaald worden door hun eigenaren. 

Allemaal naar de grote tent
Het verhaal van de onderwaterwereld gaat verder. Nu de parel met behulp van de kaart gevonden is, wil iedereen daar gebruik van maken. Ieder met een eigen wens, behalve de koraalridder Al Vis. Hij wil alleen de parel beschermen, maar Neptuna vertrouwd hem dat niet meer toe (want al 2x verloren…).
Ondertussen blijkt de kapitein een gevoel voor Fruti di Mare te hebben, wat hij beschrijft in een liedje. De twee blijken verliefd! Dan komt opeens de boze zeeheks, die de parel wil gebruiken om niet alleen over de onderwaterwereld wil regeren, maar ook erboven. Neptuna staat dit niet toe en er ontstaat een “girl-fight”…. Neptuna wint dit natuurlijk en verdrijft de heks. 

Iedereen was blij en opgelucht, tijd voor het onderwaterwereld lied en daarna het ODD-lied. De kinderen konden dit amper afwachten en renden de tent uit naar de hutten. 

Omdat de meesten bezoekers van Okie Dokie dorp (ODD) de Meerdreef moeten oversteken, zijn er een aantal verkeersregelaars die hierbij helpen. Ook die horen bij de grote groep vrijwilligers van ODD, bij elkaar ruim 150.

Op het hoofdveld, maar ook op het tweede veld werd behalve het huttenbouwen en de eerder genoemde activiteiten, nog meer vertier aangeboden voor de jeugdige ODD-inwoners. Veel water-gerelateerd, maar ook een tokkelbaan, een klimwand, boogschieten en het bekende bierkratten stapelen.
Rond 16 uur hadden zich weer veel begeleiders (ouders, opa’s, oma’s tantes, ooms, etc.) verzameld voor de poort. Toen die open ging mochten ze hun ODD-inwoner opzoeken en nog even naar het bouwwerk kijken. Daarna vertrokken ze weer langzaam. Bij de uitgang stond (net als andere dagen) de ijswagen “IJS van TIJS” en wat kan je nu beter met dit weer aan een ODD inwoner geven dan een heerlijk ijsje. Het was druk voor de wagen…

Tijdens ODD worden door een vrijwilligster (Marion Arts). Een aantal foto’s door die fotograaf gemaakt zijn vrijdag te koop in ODD. Voor wie dan niet kan, kan later op de website van ODD terecht voor een bestelling.

Tekst en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions).

Reacties

article
92347
Okie Dokie Dorp Wijchen dag 4
De kinderen stonden al af te tellen, want het was 1 minuut over 10, toen
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20190809/okie-dokie-dorp-wijchen-dag-4/
2019-08-09T08:19:29+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2019/08/09081447/Okie-Dokie-Dorp-Wijchen-2019-19.jpg
Okie Dokie, Okie Dokie Dorp Wijchen, Okie Dokie Wijchen, wijchen
Nieuws