De laatste dag van Okie Dokie Dorp Wijchen 2019

Foto: HDV Productions

Het was al wel voorspeld, maar toch… De dag begon met wat regen. De kinderen hebben wat minder moeite met zand en water en modder, maar toch… En ook later op de dag waren er een paar buien.

Nadat de kinderen aan de begeleiders de hut hadden laten zien, kon iedereen naar de grote tent. Om op te warmen werd er wat gedanst van voor, naar achter en links naar rechts. De kinderen deden enthousiast mee. En de regen werd wat heftiger, hoewel het geen regendans was!

Het verhaal van de onderwaterwereld kende gelukkig een goed afloop. Hoewel… Niet voor iedereen! De parel was nog steeds het mikpunt van de waterheks. Om daar vanaf te komen, bedachten de onderwaterwerelders op Okie Dokie dorp een list. Al een hele tijd hing er een grote kwal in de tent. Deed geen kwaad, maar kon nu handig ingezet worden. Ze zouden de heks lokken met de parel en dan door de kwal laten vangen. Dus moest de kwal met lieve woordjes naar voren geroepen worden. En precies daar legde koraalridder Al Vis de schelp
met de parel. Ze hadden zich daarna verstopt en ja hoor, de heks kwam te voorschijn. Ze zag meteen de schelp en wilde die pakken.  Daardoor lette ze niet op de kwal die erboven hing en toen ze de schelp pakte, werd ze zelf gepakt door de kwal. De onderwaterwerelders waren natuurlijk blij, maar ze had wel de schelp met de parel…. dacht ze. En met die parel kon ze ontsnappen. Maar gelukkig had Al Vis de schelp met parel verruild met een lege schelp. Dat was dus een hele goed actie van Al Vis.

Neptuna had beloofd om een prijs weg te geven voor de mooiste hut op ODD. Eigenlijk wilde ze alle hutten een prijs geven, maar dat mocht niet van de organisatie. Dus koos ze (met moeite) er toch 4 uit. Één voor de gele petjes, één voor de rode, één voor de groene en één voor de blauwe. De winnaars waren hutten 1, 18, 33 en 43. Elke groep mocht naar voren komen voor een groepsfoto (Marion Arts) en om een prijs te ontvangen. Tot slot werd er weer gezongen.

Na het zingen liepen, nee, renden de ODD bewoners naar hun hutten. Wat al eerder op viel en ook zelfs in de Gelderlander genoemd was, was dat er steeds meer winkeltjes kwamen. Jonge ondernemende ODD bewoners ruilden van alles voor bijvoorbeeld bierdoppen. Zelfs spullen van huis werden mee genomen om op ODD te verhandelen.

RN7 maakte voor de laatste keer opnamen. Ze hebben 5 dagen gefilmd en ODD TV is elke dag uitgezonden. Aan het eind van ODD is er altijd een feest voor de vrijwilligers. Helaas konden wij er niet bij zijn, maar er is (was) altijd show en spektakel.

Tot OKIE DOKIE dorp 2020!

Tekst en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions). Klik op de foto om te vergroten.

Reacties

article
92369
De laatste dag van Okie Dokie Dorp Wijchen 2019
Het was al wel voorspeld, maar toch… De dag begon met wat regen. De kinderen
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20190810/de-laatste-dag-van-okie-dokie-dorp-wijchen-2019/
2019-08-10T08:25:25+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2019/08/10081917/Okie-Dokie-Dorp-Wijchen-2019-100.jpg
Okie Dokie Dorp Wijchen, Okie Dokie Wijchen, wijchen
Nieuws