Curiosa en Brocante markt Kasteeltuin Wijchen

Foto: HDV Productions

Op zondag 11 augustus was in de Kasteeltuin van Wijchen de “Curiosafair” van 9:00 tot 16:30 uur met ruim 120 kramen. Traditiegetrouw waren de kramen bezet door deelnemers, die het verzamelen van curiosa en brocante als hobby hebben. Hoewel er ook gewoon handelaren tussen zaten.

Er was in ieder geval voor elk wat wils: van zowel brocante en antiek (want dat verwacht je op zo’n markt). Leuk is ook om weer dingen van vroeger terug te zien: van oude snuisterijen en hebbedingetjes, nostalgisch speelgoed, klokken, tuindecoraties, oude serviezen en (keuken-) apparaten, van koffers tot koffiemolentjes en van oude fototoestellen tot klein meubilair, etc.

Er was bij diverse stands ook (eigen gemaakte) kunst te koop, met name in de voortuin van het Kasteel. Zo stond BW-er*1 Hans van Mameren er met een aantal van zijn werken. Ook zijn bekende werk van “Het Land van Maas en Waal” stond te koop. Daarnaast stond er onder meer een stand met glas-in-lood kunst.

Ook de EHBO was ter plekke, al was het (gelukkig) alleen maar uit voorzorg. Dat de Curiosamarkt trekt altijd wel veel publiek en ook nu kwamen er weer honderden mensen op af. En natuurlijk waren er ook voor een hapje en een drankje een aantal stands (o.a. Taco’s en “de Worstenkoning”) en er was zelfs een groot terras ingericht. Daarvoor bleek dat de locatie achter het Kasteel, zelf ook wat nostalgisch, er dus prima voor geschikt was. De toegang was 3,50 euro (voor volwassenen, kinderen onder begeleiding t/m 12 jaar gratis). Dat is voor sommigen wel vervelend. Want ook zonder iets te kopen wil je wel door de kasteeltuin kunnen wandelen. Maar goed, dat hoort bij het fenomeen “Curiosafair”.

Tekst en foto’s door Dick Vogelzang (HDV Productions). Bekijk HIER nog meer foto’s.
*1 BW-er = bekende Wijchenaar

Reacties

article
92392
Curiosa en Brocante markt Kasteeltuin Wijchen
Op zondag 11 augustus was in de Kasteeltuin van Wijchen de “Curiosafair” van 9:00 tot
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20190812/curiosa-en-brocante-markt-kasteeltuin-wijchen/
2019-08-12T07:45:30+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2019/08/11221232/Curiosafair-Wijchen-2019-00.jpg
Curiosafair Wijchen, Kasteeltuin Wijchen, wijchen
Nieuws