Veel afval achtergelaten op parkeerplaats AWC op de Wijchert

Foto: Facebook WvW

Toch wel mooi om dit natuurschoon op de zondagochtend te zien bij de parkeerplaats van AWC op de Wijchert. Onderstaande bericht werd geplaatst op Facebook.

“Je komt er allerlei verschillende soorten plastic tegen, kartonnen verpakkingen, aluminium blikjes met de rode stier erop, wiet zakjes en natuurlijk lachgas patronen!!! Kortom echt gevarieerd. En dan komt de vraag? Wie zijn er verantwoordelijk voor dit mooie natuurschoon!

Het antwoord is erg simpel, dit is afkomstig van onze jeugd! Die er lekker lopen te hangen met hun dikke wagens en plezier hebben met hun kameraden! Op zich niks mee, deden wij vroeger ook. Maar wat mij dan verbaast, is dat dit dezelfde jeugd is die nu graag gaan lopen staken voor een beter klimaat en vinden dat er minder plastic afval moet komen. En wat doen ze zelf! Deze rotzooi achterlaten.
Wat is er mis gegaan in de opvoeding! Mogen ze dit bij mama thuis ook doen! Ik hoop het niet.
Wij lieten het vroeger wel uit onze kop om alles op straat te gooien, want als je dat wel deed dan kreeg je een pak op je sodemieter.”

Dit bericht werd geplaatst op Facebook (naam bij redactie bekend) en kreeg veel bijval, maar werd ook genuanceerd. Het is n.l. geen jeugd maar vaak jong-volwassenen die de troep achterlaten.
Niet alleen op de Wijchert wordt veel afval achtergelaten. Ook bij De Elst en sportcentrum Arcus ligt het na het weekend vaak een hele hoop afval.

Reacties