Jazz & Wine Wijchen biedt ‘Werelds’ programma

Foto: wijchen.nieuws.nl

Muziek, omlijst door een keur aan wijn- en spijsproeverijen. Dat is de insteek van de zesde editie van Jazz & Wine Wijchen. Deze keer op zondag 25 augustus in het sfeervolle centrum van het dorp. Een inmiddels traditionele afsluiting van het vakantieseizoen.

In zes jaar tijd heeft Jazz & Wine Wijchen zich ontpopt tot een bekend evenement waarin muziek en wijn de rode draad vormen. Dit jaar zijn er veel nieuwe bands gecontracteerd en kun je er proeven van wijn en spijs uit diverse landen. Slenterend langs de winkels, die op deze dag geopend zijn, kun je zomaar een swingende loopband tegen het lijf lopen. Op weg naar een van de vele terrassen die het dorp rijk is, proef je her en der een wijntje, aangeboden door de winkeliers. Bij alle horecagelegenheden is livemuziek te beluisteren en ook op culinair gebied staat er het een en ander op stapel. Zoals vanouds kun je op dezelfde dag de Kunstmarkt achter Kasteel Wijchen bezoeken. Redenen te over om het dorp te bezoeken.

Het muzikale aanbod van de zesde editie van Jazz & Wine Wijchen is zeer gevarieerd en toegankelijk, zodat ook de niet doorgewinterde jazzfan aan zijn trekken komt. Er zijn veel nieuwe gezichten, zoals loopband Kornuit B.V., een gezellig clubje muzikanten uit Veghel. Het repertoire is breed, van Elvis, The Mamas & the Papas tot André Hazes en René Froger. Oude bekenden zijn er ook, zoals de OhnO! Jazzband, een loopband die zich al bij eerdere edities heeft laten zien. Jazzmuzikanten uit Bergen op Zoom die garant staan voor een meeslepend spektakel, waarin diverse jazzstijlen de revue passeren.

Ook op de Markt zijn twee bands te zien die Jazz & Wine nog niet eerder aandeden. Dansbare muziek van Moonglow bij Zaal4 en Brownies & Downies. Een band die authentieke jazzklanken mixt met eigentijdse beats. Djezpes brengt Het Wapen Van Wijchen in jazzy sferen, met traditionele jazz die oude tijden doet herleven. Ondertussen zet de K-Street Jazzband het ‘Horecastraatje’ op stelten. Jonge muzikanten die pure jazz in de sfeer van New Orleans brengen. Thuis bij Fien biedt als vanouds een podium aan de Wijchense band De Kamergenoten. Swingen op bekende nummers, van pop tot rock & roll. Ook bij de Kromme Elleboog kom je een bekende tegen: zangeres Suzanne Menheere met haar Vintage Vocal Act. Bij Lieve Sophie kun je luisteren naar Ivanka van Niftrik, bij Mark’s naar Willy Vetsap en bij Meneer Smit naar Arjen Tijs. En overal mag gedanst worden. Graag zelfs. De leden van Lindy What? uit Nijmegen geven alvast een voorzetje met de Afro-Amerikaanse dansstijl lindy hop. Bij Impulse Dance Studio kun je op deze dag verschillende workshops volgen.

Jazz overstijgt alle landsgrenzen, maar dat geldt eveneens voor wijn en spijs. Langs de wijnproefroute en bij de afzonderlijke wijnproeverijen maak je kennis met wijnen uit vele landen. De Wijndivas geven masterclasses ‘Wijnreizen’ met meeslepende verhalen over de wijnproducenten en de wijn. Italië, Armenië en Portugal staan in de spotlights bij De Wijnerij en bij Het Wapen van Wijchen mag je de Commandaria uit Cyprus proeven.

IJscafé Hart van Wijchen zet twee soorten wijnijs op de kaart en bij Document 12 kun je masterclasses ‘Kwaliteitsthee’ volgen. Hoop Keukengemak organiseert een Italiëmarkt en bij Kaatje Jans mag je smikkelen van mediterrane lekkernijen. Susy’s Kitchen doet Wijchen aan met Antilliaanse hapjes en drankjes en in de Marktpromenade maak je een culinaire wereldreis met creatieve workshops en proeverijen voor jong en oud. Daar zorgt jazzkoor Lazy Sunday voor de muzikale noot.
Kortom: veel verschillende muziekstijlen binnen het brede jazzspectrum, maar soms ook helemaal daarbuiten. Omlijst door wijn- en spijsproeverijen. Voor ieder wat wils. Dat is Jazz & Wine Wijchen. Een evenement voor wijn- en muziekliefhebbers.

Jazz & Wine Wijchen, zondag 25 augustus van 13.00-17.00 uur, centrum Wijchen. Toegang: gratis (voor enkele activiteiten wordt een bijdrage gevraagd), www.jazzwine.nl.

Reacties