Nachtvlinderexcursie op de Valendriese Heuvels in Wijchen

Rood Weeskind
Foto: Jurriën van Deijk

Op vrijdag (avond) 30 augustus een nachtvlinderexcursie op de Valendriese Heuvels. Ga mee op ontdekkingstocht in de donkere wereld van de nachtvlinders. Er zijn maar liefst 2400 soorten nachtvlinders alleen al in Nederland. Vlinders die zelden gezien worden, maar met mooie namen zoals rood weeskind.

Jurriën van Deijk, nachtvlinderexpert van de Vlinderstichting, laat u kennis maken met pijlstaarten, uilen, micro’s en macro’s, vele soorten nachtvlinders. Met een lichtlaken en vlinderstroop (ja echt) worden vlinders naar u toe gelokt. Jurriën gaat u ook uitleggen hoe u zelf, met behulp van uw smartphone, nachtvlinders op naam kunt brengen.

Deze excursie is ter gelegenheid van de Nationale Nachtvlindernacht. Op 30 en 31 augustus vinden er door het hele land nachtelijke excursies plaats. Om aandacht te vragen voor deze geheimzinnige vlinders. Op  www.vlinderstichting.nl/nachtvlindernacht vindt u meer informatie, ook over bv. andere excursiepunten

Aanmelden is niet nodig. U komt natuurlijk natuurvriendelijk op de fiets, maar anders: parkeren bij de Blije Dries of OZO. Donateur worden van de Vlinderstichting wordt op prijs gesteld 😊.

U bent op 30 augustus vanaf 21.00 welkom op de Smelenberg. Hoe later, hoe meer vlinders. Om 01.00 wordt het licht uitgedaan.

Bijlage: Foto Rood Weeskind door Jurriën van Deijk

Reacties