Zomerexposities in Batenburg met Christina Coridou “hier woon ik” installaties

Foto: Wikepedia

Vanaf het weekeind van 14 september is er weer een nieuwe expositie in de Oude of St-Victorkerk in Batenburg, dit maal van Christina Coridou. Een kunstenares die oorspronkelijk uit Griekenland komt en tijdens het kolonelsbewind is vertrokken. Zij heeft veel rondgezworven door Europa en woont nu al geruime tijd in Delft.

Na haar vertrek uit Griekenland, waar toentertijd de kolonels het bewind hadden overgenomen, is Christina Coridou na omzwervingen door Europa in Delft blijven wonen. Haar werk is gebaseerd op een passionele
interesse in ‘wat gevonden wordt’ uit het dagelijks leven van verleden en heden. Dat kan van alles zijn: hedendaags afval, bodemvondsten, kleding, woorden, of beeldfragmenten. Als een archeoloog reconstrueert zij verhalen en emoties van vergeten of verloren objecten door deze onder onze aandacht te brengen in een nieuwe context.

Haar werk als kunstenaar is sterk gekleurd door de zoektocht naar eigen identiteit, het verwerken van verschil in cultuur en geloof. Voor deze expositie koos zij objecten uit die betrekking hebben op haar leven als mens met een Grieks verleden, die Nederland als nieuwe domicilie heeft omarmd – een mens die bidt, liefheeft, verzorgt, creëert, heimwee heeft, twijfelt, maar ook hoopvol is.

Tijd en plaats
Oude of St-Victorkerk, Kruisstraat 7, 6634 AG Batenburg
14 t/m 29 september 2019, op zondagen en zaterdag 14 sept 13-17 uur. Toegang gratis.
Meer informatie: www.indeoudevictor.nl of www.facebook.com/indeoudevictor.

Reacties

article
108450
Zomerexposities in Batenburg met Christina Coridou “hier woon ik” installaties
Vanaf het weekeind van 14 september is er weer een nieuwe expositie in de Oude
https://wijchen.nieuws.nl/nieuws/20190909/zomerexposities-in-batenburg-met-christina-coridou-hier-woon-ik-installaties/
2019-09-09T10:57:06+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/379/2016/04/26220933/St-Viktorkerk-Batenburg.jpg
Batenburg, Oude Victor Batenburg
Nieuws