Mindfulness en positieve gezondheid bij HetWerkt!Café Wijchen

Foto: HDV Productions

Vanuit een burgerinitiatief is Leefstijlcentrum Wijchen Gezond ontstaan. Woensdag 3 september was Irma Soetekouw te gast. Zij is Mindfulness trainer, leefstijlcoach en Tai Chi-docent bij “Anders beter worden”. Verslag door Iris Stevens.

In het leefstijlcentrum vind je zo’n 12 professionals op het gebied van gezondheid onder één dak. Denk hierbij aan fysio-, massage-, ergo- en bewegingstherapeuten, diëtisten, leefstijlcoaches en huisartsen. Ook zijn er studenten en professionals vanuit de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen aangeschoven.

Irma vertelde over het mooie initiatief van het leefstijlcentrum en dat de professionals dezelfde visie op gezondheid delen. Deze visie is gebaseerd op “Positieve Gezondheid” en de “Blue Zones” van arts en onderzoeker Machteld Huber. De Blue Zones zijn 5 gebieden in de wereld waar mensen langer en gezonder leven.

Door middel van wat eenvoudige ademhaling en concentratieoefeningen kun je je gedachten leren controleren en te ontdekken wat je écht wilt. Laat jij je leiden door een ander of lijdt jij door een ander? Belangrijke vragen om beter grip te krijgen op jouw leven en gezondheid. Irma gaf hierin mooie voorbeelden. Ook hebben wij het zelf kunnen ervaren door een oefening in tweetallen. Een stok was de verbinding tussen twee personen. Door deze stok (met de ogen gesloten) in beweging te brengen waren we aangewezen op het vertrouwen en gevoel van onszelf en van de ander.

Helaas was er te weinig tijd om de gezondheidstest in te vullen. Deze test geeft inzicht op jouw gezondheid uit zes verschillende oogpunten. In het leefstijlcentrum helpen ze je graag deze test in te vullen en je kunt vrijblijvend binnenlopen voor een gesprek of vraag op welk gebied dan ook over jouw (geestelijke en lichamelijke) gezondheid.

Het volgende HetWerkt!Café is op dinsdag 17 september. Te gast is dan Pascale van Lubeek. Zij komt ons helpen een persoonlijk cv op te stellen. Dus, ben je op zoek naar (ander) werk? Kom dan vooral naar deze gratis informatieve bijeenkomst.

Reacties