Ernstig ongeval op kermis in Wijchen (update door burgemeester Verheijen)

Foto: Persbureau Heitink

Maandagavond heeft op de kermis in Wijchen een ongeval plaatsgevonden. Bij een attractie is een 38-jarige man uit Wijchen zwaargewond geraakt. Hij is met diverse botbreuken naar het ziekenhuis gebracht. Zijn minderjarige zoon heeft zijn pols gebroken.

Burgemeester Hans Verheijen: “Het ongeval is een persoonlijk drama voor het gezin en de familie”. Als burgemeester heb ik contact gehad met het gezin en benadrukt dat wij als gemeente de familie bij staan in deze hectische tijd. Wat begon als een leuke en gezellige familiedag op de kermis, eindigde in mineur.”

Door de politie is beslag gelegd op de attractie om onderzoek te kunnen verrichten. Gisteravond heeft de politie sporenonderzoek gedaan, getuigen gehoord en foto’s gemaakt. Dinsdagochtend heeft de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit op locatie onderzoek gedaan. De attractie wordt woensdag naar een onderzoeklocatie vervoerd. De NVWA brengt over het onderzoek in een later stadium rapport uit.

De gemeente is vergunningverlener voor de kermis in Wijchen. Iedere attractie dient jaarlijks goedgekeurd te zijn door een erkende instantie. De betreffende attractie is op 11 april 2019 goedgekeurd door TÜV Nederland.

Maandagavond zijn vele Wijchenaren getuige geweest van het incident. Voor emotionele hulp aan getuigen is Slachtofferhulp Nederland beschikbaar op telefoon 0900-0101. Ook kunt u terecht bij uw eigen huisarts.

Hans Verheijen: “De Wijchense kermis eindigt traditioneel op de dinsdagavond met een show. Als burgemeester kan ik me goed voorstellen dat men, naast positieve herinneringen, in gedachte ook stilstaat bij het gezin. “Wijchenaren staan dicht bij elkaar, juist ook wanneer het noodlot één van ons treft!”