Leerlab in gebruik op Maaswaal College locatie Veenseweg

Foto: Maaswaal College Wijchen

Woensdag 18 september nemen de leerlingen van het Maaswaal College locatie Veenseweg het splinternieuwe Leerlab in gebruik. Dit Leerlab is een multifunctionele ruimte van maar liefst 750 m2, ingericht om de modernste onderwijsontwikkelingen te ondersteunen.

Wat kun je allemaal doen in het nieuwe Leerlab?
Leerlingen anno 2019 hebben verschillende leerstijlen en leerbehoeften. Het Leerlab komt deze leerling meer dan ooit tegemoet in deze behoefte. Zo kan de leerling individueel en in groepen werken. Er zijn ruimtes voor groepen van twee tot wel vijftig personen. Verder voldoet een grote stilteruimte met individuele stiltecellen aan de vraag naar rust en ruimte. De cabines zijn voorzien van een stopcontact met usb-aansluiting voor pc en telefoon. Tevens kan de leerling er films en foto’s bewerken en is er een grote ruimte met beamer en microfoon om presentaties te geven. Zoals het in een mediatheek hoort kun je er ook nog steeds een boek lenen, printjes uitdraaien of materiaal voor werkstukken en presentaties vinden.

Vanaf woensdag 18 september 11.00 uur kunnen alle leerlingen van de Veenseweg iedere dag tussen 08.00 en 17.00 uur gebruik maken van de faciliteiten van het Leerlab. Op woensdag 2 oktober vindt de officiële opening voor genodigden plaats om 16:00 uur.

Voor de ouders, die ook nieuwsgierig zijn, kom gerust een kijkje nemen wanneer u op school bent voor een ouderavond, informatieavond of een afspraak. U bent van harte welkom.