Maandag 23 september tweede bijeenkomst ‘Praat mee over behoud Wijchens Meer’

Foto: CDA Wijchen

Maandagavond 23 september 2019 organiseert het CDA Wijchen de tweede bijeenkomst ‘Praat mee over behoud Wijchens Meer’ aan de oevers van het Wijchens Meer. Na de succesvolle eerste bijeenkomst op 9 september, die druk werd bezocht door ruim 60 bezorgde inwoners, organiseert het Wijchense CDA nu een tweede bijeenkomst.

CDA-raadsleden Karin Hoogteijling, Jan Peters Sengers, Marlien Joosse en Björn Derksen beantwoorden samen met commissieleden Mari van Wanroij en Hilde Cuppen uw vragen over de situatie aan het Wijchens Meer en het voorstel van het college om De Meer te bebouwen.

Fractievoorzitter Björn Derksen hierover: “Je ziet hoe het Wijchens Meer leeft bij onze inwoners. De eerste bijeenkomst was erg drukbezocht. De gemeenschappelijke deler tijdens deze bijeenkomst was dat niemand bebouwing op het Wijchens Meer ziet zitten. Ook geen kleiner gebouw zoals nu het voorstel van het college is”, aldus Derksen.

De tweede bijeenkomst vindt op 23 september om 19.00 uur plaats aan het Wijchens Meer ter hoogte van uitvaartcentrum Wessels.

Björn Derksen daarover: “Deze bijeenkomst is nadat het college afgelopen dinsdag heeft besloten om, ondanks 650 zienswijzen, tóch bebouwing op het Wijchens Meer toe te staan. Dat vinden wij erg teleurstellend en leggen ons hier niet zomaar bij neer! Een horecavoorziening op die plek verstoort de rust, het uitzicht en de natuur. Maandagavond aan De Meer vertellen wij welke acties wij de aankomende weken voor het behoud van het Wijchens Meer in gang zetten en hoe bewoners hierbij kunnen helpen.”

Derksen vervolgt: “Ik verwacht daarom dat de belangstelling voor deze tweede bijeenkomst ‘Praat mee over behoud Wijchens Meer’ weer groot zal zijn nu het college heeft besloten bouwmogelijkheden op het Wijchens Meer toe te staan.”

In de raadsvergadering van 31 oktober 2019 beslist de gemeenteraad over het bestemmingsplan Tussen Kasteel en Wijchens Meer. Als dan de meerderheid van de gemeenteraad tegen het bebouwen van het Wijchens Meer stemt dan verandert er niks op het Wijchens Meer.

Reacties

Cookieinstellingen