Actiegroep vindt bebouwing aan Wijchens Meer een ‘onzalig plan’

Foto:

Maandagavond 23 september 2019 organiseerde CDA Wijchen de tweede bijeenkomst ‘Praat mee over behoud Wijchens Meer’ aan de oevers van het Wijchens Meer. En wederom werd deze met zo’n 80 toehoorders goed bezocht. Er is zelfs een petitie gestart tegen het ‘onzalige plan’.

Deze bijeenkomst werd gehouden nadat het college afgelopen dinsdag heeft besloten om, ondanks 650 zienswijzen, tóch bebouwing op het Wijchens Meer toe te staan. “Dat vinden wij erg teleurstellend en daar leggen wij ons niet zomaar bij neer! Een horecavoorziening op die plek verstoort de rust, het uitzicht en de natuur”, aldus Bjorn Derksen namens CDA Wijchen.

Onzalig plan
Woordvoerder van de actiegroep “Handen af van het Wijchens Meer”, Roos Verhaak lichtte haar standpunt toe. Door het ‘onzalige plan’ zal de horeca volgens haar voor veel geluidsoverlast gaan zorgen en de doorgang verhinderen voor dieren, planten en wandelaars. Ook zal de natuur onherstelbaar beschadigd worden. Zij.riep de belangstellenden op de petitie te tekenen en deze ook onder de aandacht te brengen van familieleden, vrienden en kennissen, om samen er voor te zorgen dat de bebouwing een halt wordt toegeroepen.

Het wordt vervolgd.

Dinsdagavond 24 september is er om 19.00 uur een informatie-avond in ’t Mozaïek en zal de gemeente de plannen nader toelichten en op dinsdag 1 oktober een inspraakavond.

In de raadsvergadering van 31 oktober 2019 beslist de gemeenteraad over het bestemmingsplan Tussen Kasteel en Wijchens Meer. Als dan de meerderheid van de gemeenteraad tegen het bebouwen van het Wijchens Meer stemt dan verandert er niks op het Wijchens Meer.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen