Week van de eenzaamheid door Soamen op ‘n Benkske in Wijchen

Foto:

Iedereen voelt zich weleens eenzaam of alleen. Ongeveer 5 tot 7% van de Nederlanders voelt zich eenzaam – tot ernstig eenzaam. Om eenzaamheid onder de aandacht te brengen is “Soamen op ’n Benkske” in Wijchen in de week van de eenzaamheid een campagne gestart.

De campagne is vooral gericht op herkennen en erkennen van eenzaamheid. Door teksten op social media te plaatsen vraagt “Soamen op ’n Benkske” specifiek aandacht in de week tegen eenzaamheid voor dit toenemende sociale probleem.

Daarnaast zijn zij actief in gesprek met jongeren om samen met hen activiteiten op te starten om eenzaamheid te doorbreken. Onder het motto #eenzamejongeren en #maatjegezocht wil de werkgroep in gesprek met deze jongeren verbindingen tussen hen tot stand brengen.

“Soamen op ’n Benkske” organiseert activiteiten voor mensen die niet zo gemakkelijk ergens alleen naar toe gaan of contacten leggen. Ouderen waarvoor de week te lang duurt of voor mensen die het moeilijk vinden om aansluiting te vinden. Mensen met een beperkt sociaal netwerk of die eenzaam zijn door een scheiding, verhuizing of overlijden van een dierbare..

Deelnemen aan de activiteiten of meedenken met “Soamen op ’n Benkske” dat kan. Zij zijn per mail bereikbaar [email protected] of telefonisch 06- 83423258.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen