Al 2500 mensen tekenden de petitie “Handen af van Wijchens meer”

Foto:

650 zienswijzen, 4 informatieavonden, 1 inspraakavond, allemaal druk bezocht, honderden posters hangen verspreid over heel Wijchen, vele ingezonden brieven stonden in de media en rond de 2.500 handtekeningen voor de on-line petitie “Handen af van het Wijchens Meer” in nog geen 2 weken.

“Overal hoort u dezelfde boodschap van jong en oud: afblijven van het Wijchens Meer, geen bebouwing!, licht een woordvoerder van de actiegroep toe.
Hij vervolgt: “Het theehuisje” zoals Wethouder Gerrits en de rest van het college het noemen kan er als volgt uitzien: een horecavoorziening van 20m breed, 10m lang en 5m hoog op de oever van het Wijchens Meer ter hoogte van uitvaartcentrum Wessels of tegenover Het Laantje. Eventueel met een steiger van 55m2 op het water. De horecavoorziening mag alcoholische drank schenken en tot 23.00 uur open zijn. Het kunnen er ook 2 zijn, eentje op iedere locatie, met elk de helft van de oppervlakte. Daarbij zijn nog niet vermeld de bestrating rond de bebouwing en de verkeers- en parkeervoorzieningen.  Hoe ziet zoiets er dan uit? De gemeente toont o.a. deze foto als voorbeeld:”Er zijn natuurlijk niet alleen tegenstanders. De voorstanders vinden het fijn om na een wandeling een drankje te doen aan het meer. Maar of zij ook blij zijn met een horecavoorziening volgens bovenstaand formaat, is nog maar zeer de vraag.

Maandag 7 oktober om 19.30 uur is de openbare commissievergadering over deze plannen in het Mozaïek.