Zondag 13 oktober: Jubileumconcert Oude Gelderse Kerken in Dorpskerk Leur

Stichting Oude Gelderse Kerken bestaat dit jaar 45 jaar en viert dit met een concert in elk kerkgebouw dat door de stichting wordt beheert. Op 13 oktober spelen René Berman (barokcello, viola da gamba) en Joop van Goozen (orgel) in de Dorpskerk van Leur. Iedereen is welkom, gratis toegang, vrije gift na afloop is altijd welkom.

Berman en Van Goozen spelen onder andere werken van Antonio Vivaldi, Johann Sebastiaan Bach en Carl Ph.E. Bach. René Berman is sinds 1994 solocellist van het Gelders Orkest en hoofdvakdocent aan het conservatorium van Arnhem. Berman soleert regelmatig en gaf recitals in heel Nederland. Joop van Goozen studeerde onder anderen bij Ton Koopman aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Hij werkt sinds 1982 als kerkmusicus, organist en dirigent o.a. in Heemstede, Zelhem, Nijmegen en Zutphen.

Oude Gelderse Kerken zet zich actief in voor het behoud van religieus erfgoed in de provincie Gelderland. Om belangstelling voor monumentale kerkgebouwen te wekken en deze in stand te kunnen houden, stimuleert Oude Gelderse Kerken het meervoudig gebruik ervan. Een goede herbestemming van een kerk is van cruciaal belang voor duurzaam behoud van religieus erfgoed. In bijzondere gevallen neemt de stichting kerkgebouwen in eigendom. Op dit moment bezit de stichting 21 rijksmonumenten: 16 kerkgebouwen, een synagoge, een kapel en drie torens. Het werk van de stichting wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Gelderland en door vele donateurs.

Reacties