Lezing “Van Gogh en zijn vrienden” in ’t Achterom in Wijchen

Op 6 november houdt Lisette le Blanc een lezing in ’t Achterom in Wijchen naar aanleiding van de tentoonstelling Van Gogh’s intimi: vrienden, familie, modellen in het Noordbrabants Museum.

Onder het motto ‘leer Vincent écht kennen’ presenteert deze expositie allerlei materiaal over de mensen om hem heen. Daardoor zie je Vincent door de ogen van anderen en leer je wat zij voor hem betekenden.

Van Gogh staat bekend als een moeilijk mens die weinig geduld voor anderen kon opbrengen. In haar lezing laat Lisette le Blanc dat dit beeld van de gekwelde, eenzame kunstenaar te eenzijdig is. Zij bespreekt wat wij weten over de personen rondom Van Gogh, uit schilderijen, tekeningen, brieven en documenten, en gaat in op de rol die zij speelden in zijn leven en werk.

Lisette le Blanc is kunsthistoricus. Zij is als docente verbonden aan de Vrije Academie, de Hovo en geeft lezingen aan diverse culturele instellingen. Zij is werkzaam als conservator in het Flipje en Streekmuseum Tiel en organiseert culturele reizen. Meer op www.lisetteleblanc.nl.

De lezing is op woensdag 6 november vanaf 20.00 uur in ‘t Achterom, Homberg 2535, 6601 XW Wijchen. Toegang 10 euro inclusief koffie/thee. Meer informatie en aanmelden via www.kunstkringwijchen.nl.

Reacties