Beursvloer 2019: Een mooie afsluiting van jarenlange samenwerking

Foto: Ger Loeffen

Voorzitter van stichting Rijk van Nijmegen Uitdaging Bert Jeene vertelde vlak voor de opening van de Beursvloer: “Het is een hele bijzondere Beursvloer. Het is de laatste die Rijk van Nijmegen Uitdaging organiseert. Het is fijn om hier vanavond zoveel bekende gezichten te zien. Samen zorgen we nog één keer voor mooie matches en verbindingen in het Rijk van Nijmegen. Zo bekronen we de jarenlange samenwerking tussen ons allemaal.”

De meest originele match van de avond was die tussen Pluryn en Cuisine Culinair Nederland afdeling Nijmegen (CCN). CCN is een grote organisatie van hobbykoks in het Rijk van Nijmegen. Pluryn heeft onder andere een locatie waar mensen met niet aangeboren hersenletsel wonen. CCN gaat, met en voor deze woongroep, verse maaltijden koken. Credible in Nijmegen bood hiervoor lunchbonnen aan.

Forte Welzijn is al jaren een bekend gezicht op de Beursvloer. Zij maakten met verschillende bedrijven matches voor meeloopstages voor mbo-leerlingen. UTS Verkroost, Dar en ook Pluryn opent voor deze jonge mensen hun deuren om te kunnen leren en ervaren in verschillende sectoren. NSG Groenewoud, ARN B.V. en nog vele andere bedrijven boden spullen aan waar maatschappelijke organisaties mee geholpen zijn.

In anderhalf uur tijd zorgden de 155 aanwezigen van verenigingen en bedrijven voor meer dan 40 matches. Alle matches maakten zij met gesloten beurzen. Zowel matches tussen bedrijven en stichtingen als tussen stichtingen onderling droegen bij aan dit fantastische resultaat. Alle matches bij elkaar hebben een waarde van bijna 43.000 euro.

Het concept Beursvloer is toe aan vernieuwing. Bijvoorbeeld door het evenement op lokaal niveau te organiseren, staan maatschappelijke organisaties en bedrijven veel nauwer met elkaar in contact. En krijgen verrassende verbindingen met gesloten beurs sneller een langdurig karakter. Met onder andere gemeente Beuningen lopen dan ook verkennende gesprekken om het concept van de Beursvloer in de toekomst lokaal te organiseren.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is inmiddels gemeenschappelijk gedachtegoed. We moeten samen weer een stapje verder: naar een circulaire samenleving. Samen met de organisatoren van het Circulaire Economie Festival kijkt Rijk van Nijmegen Uitdaging of de MVO Award door hen overgenomen kan worden, in de vorm van een award voor de meest circulaire ondernemer. Mooie wensen en plannen voor de toekomst!

Foto’s door Ger Loeffen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen