Champignonsfoto levert de Wijchense fotograaf Dick Vogelzang tweede plaats op!!

Foto: Dick Vogelzang

De Wijchense fotograaf Dick Vogelzang deed mee aan de fotowedstrijd van ondernemend Gelderland. Na zijn nominatie volgde een zeer verdienstelijke tweede plaats. En daar is Dick best wel trots op!!!

“Via Sandra Langens, Adviseur Economie/Accountmanager Bedrijven bij Gemeente Wijchen, werd ik getipt voor
een fotowedstrijd van ondernemend Gelderland,” licht Dick Vogelzang toe.

Het thema van de wedstrijd = De groeiende Gelderse economie. Er was binnen deze wedstrijd veel mogelijk.
Te denken viel aan wat ondernemerschap en groei voor jou persoonlijk betekent of aan groei voor jouw bedrijf
en wat het betekent voor je omgeving.

Dick vervolgt: “Ik bedacht toen om een foto van Rob Banken van BANKEN Champignons te maken. Rob in zijn champignons pak voor een grote diversiteit aan champignons en andere paddenstoelen… Met het verschil van een kleine en grote champignon zou de groei aangeduid kunnen worden. Rob Banken werkte er graag aan mee.
En het resultaat was een nominatie…! Op zich al mooi, want ik behoorde bij de beste 10 van de amateurs,
die meededen.”

Na het maken van de foto’s had ik een tweetal ‘kandidaatfoto’s’, waarvan er één, in overleg met Rob Banken, naar de wedstrijdorganisatie verstuurd werd. Ik noemde die foto die ik opstuurde: “De Champignon die Banken deed groeien.”

De tekst bij de foto was: “Als tweede generatie familie bedrijf is Banken Champignons gegroeid tot een innovatief, duurzaam en maatschappelijk verantwoord bedrijf, dat de consument van een kwalitatief en puur biologisch product voorziet. Op de foto staat Rob Banken midden in zijn bedrijf, die de groei Banken Champignons symboliseert met een kleine en grote champignon.”

Namens het college van Gedeputeerde Staten werden genomineerden uitgenodigd voor de Dag van Gelderland op 6 november 2019. Op de Dag van Gelderland, gehouden op de locatie Theater Orpheus in Apeldoorn, kon men we samen werken aan een nóg mooiere provincie!

Dick deed mee met een deel van het programma dat was opgesteld, met ’s morgens discussie met andere ondernemers, maar kwam natuurlijk voor de fotowedstrijd. De uitslag werd aan het eind van de dag bekend gemaakt tijdens de afsluitende borrel. En wat schetste zijn verbazing? Hij won de 2e prijs! Met name omdat hij
zich goed aan het thema had gehouden. De prijs werd overhandigd door commissaris van de koning van Gelderland, John Berends.

Uit het jury rapport: “Perfect passend bij het thema. Innovatie in de agri-food sector op een pragmatische manier verbeeld, met een vleugje humor door de kledingkeuze.”

Dick sluit af met : “Natuurlijk was ik trots dat ik de tweede prijs won. De cheque van €300 wordt goed besteed, de foto gaat naar Rob Banken en de bloemen waren natuurlijk voor mijn vrouw.”

Reacties