Wereldwijde Geefdag vanuit Wijchen

Foto:

GivingTuesday is een wereldwijde beweging die vrijgevigheid viert en is sinds 2019 ook in Nederland actief via hashtag #GivingTuesdayNL. In Nederland hebben zich inmiddels meer dan 170 Goede Doelen achter GivingTuesday geschaard. Op www.givingtuesday.nl is te zien wie al mee doen op dinsdag 3 december 2019. Wijchenaar Theo Hesen is landelijk campagneleider van Giving Tuesday.

Hoe begon het? In 2012 zei Henry Timms in New York: “Black Friday, Cyber Monday, GivingTuesday. Onder het motto: Wanneer het shoppen stopt, begint het geven voor een ander! Kortom: GivingTuesday moet de dag worden van iets goeds doen, vrijgevigheid vieren en om goede doelen te steunen.

Het idee van Henry Timms sloeg enorm aan. In slechts zeven jaar heeft GivingTuesday zich over de hele wereld verspreid. GivingTuesday wordt nú gevierd in al meer dan 65 landen, van Liberia tot Finland en van Taiwan tot Costa Rica en dus nu ook in Nederland. GivingTuesday is daarmee de snelst groeiende geefbeweging ter wereld. Wat begon als een eenvoudig idee, veranderde snel in wat nu GivingTuesday is: de grootste wereldwijde geefdag.

GivingTuesday wordt international gesteund door onder andere: de United Nations Foundation, de Gates Foundation en de Rockefeller Foundation. Ga voor meer informatie naar www.givingtuesday.org/global.

GivingTuesday gaat over: doneren, geefacties, vrijwilligerswerk, inzamelen van spullen, het organiseren van een petitie, je buren helpen. Alles telt, als het maar voor een ander is! Iedereen kan zich gratis inschrijven als deelnemer van GivingTuesday: Goede Doelen, bedrijven, organisaties en sportverenigingen. Maar je kan ook als individu deelnemen. Ga voor meer informatie naar www.givingtuesday.nl/deelnemen. Via social media kunnen deelnemers overal hun verhaal delen met selfies en vlog’s. Start nu je GivingTuesday actie die eindigt op 3 december. Of start je Giving Tuesday actie op 3 december. Of doe iets goeds op 3 december zelf!

Reacties