Help mee de eikenprocessierups te bestrijden!

Foto: Kleuske, wikimedia

De gemeente Wijchen gaat vanaf deze winter starten met het bestrijden van de eikenprocessierups door het plaatsen van vogelhuisjes. U kunt daarbij helpen.

De gemeente stelt in deze eerste ronde 200 zelfbouw vogelhuisjes beschikbaar die u in de boom in uw tuin kunt ophangen. De vogelhuisjes zijn geschikt voor mezen die graag de eikenprocessierups opeten. Per adres kunt u één vogelhuisje op komen halen op de gemeentewerf, Kamerlingh Onnesstraat 13 in Wijchen tijdens openingstijden. Kunt u niet tijdens openingstijden? Stuur dan een mail met uw gegevens naar Jörgen Damman ([email protected]). De gemeente geeft dan een vogelhuisje bij u thuis af.

De gemeente Wijchen hangt in eerste instantie vogelhuisjes op bij speelplekken, scholen en kinderdagverblijven waar de eikenprocessierups afgelopen jaar bij in de buurt was. Daarnaast plaatsen we vogelhuisjes in bomen in straten waar veel eikenprocessierupsen gevonden zijn.

In Bergharen, Hernen en de Blije Dries zijn bewoners al een initiatief gestart om zelf vogelhuisjes te plaatsen. Daarnaast gaan alle sportclubs ook aan de slag met het ophangen van vogelhuisjes op de sportcomplexen. Als leefbaarheidsgroep of bewonersgroep kunt u zich bij de gemeente aanmelden voor zo’n initiatief. De gemeente heeft voor u een bouwtekening en vergoedt de kosten voor de materialen voor de vogelhuisjes. Met de bewonersgroep maken we afspraken over de locatie voor plaatsing en het onderhoud van de vogelhuisjes. U kunt zich daarvoor aanmelden bij Jörgen Damman ([email protected]).

Reacties