Subsidie voor energiebesparende maatregelen

Foto:

Gemeente Wijchen kent met ingang van 1 september een subsidieregeling voor degenen die energiebesparende maatregelen voor hun woning nemen. Huiseigenaren krijgen begin oktober een brief met een persoonlijke code waarmee de subsidie kan worden aangevraagd. De betaling geschiedt pas achteraf, nadat de huiseigenaar zelf geïnvesteerd heeft.

Bij de maatregelen kan gedacht worden aan het gebruik van glaswol, dakisolatie, vochtregulerende folie, deurdrangers, tochtstrips, een slimme thermostaat  of een waterbesparende douchekop. Met deze subsidieregeling wil de gemeente stimuleren dat particuliere huiseigenaren van bestaande woningen energiebesparende maatregelen treffen. De subsidie bedraagt maximaal 70 euro inclusief btw per bestaande woning.

Wijchen heeft hiervoor geld ontvangen van het rijk, nadat de gemeente zich had aangesloten bij Winst uit je eigen Woning. Dit is een organisatie die zich sterk maakt voor collectieve inkoop van onder meer zonnepanelen.

De aangeschafte maatregelen of diensten dienen uiterlijk 6 maanden na de subsidieverlening te zijn aangebracht door de bewoner zelf of te zijn uitgevoerd door een externe partij. Subsidie kan worden aangevraagd tot en met 31 maart 2021 of tot het moment dat het beschikbare subsidieplafond van bijna 310.000 euro is bereikt of tot de subsidieregeling wordt ingetrokken.

Meer informatie over deze subsidie is te lezen op de website van Winst uit je eigen Woning.

 

 

Reacties