Zwembad: tekort minder dan gedacht

Foto: wijchen.nieuws.nl

Zwembad De Meerval heeft over het boekjaar 2019 een negatief resultaat geboekt; op de jaarrekening staat een tekort van 732.000 euro. Een fors bedrag, maar minder dan gedacht, volgens wethouder Paul Loermans.

Als oorzaak noemt Loermans dat de verbouwing in 2019 tegenviel en het zwembad 2 weken langer dicht is geweest dan aanvankelijk de bedoeling was. Bovendien zijn er minder bezoekers geweest. ‘Dat is overigens een landelijke tendens dat er minder belangstelling is voor recreatief zwemmen.’

Onderhoudsbeurt

De Meerval kreeg in 2019  een grote technische onderhoudsbeurt en een renovatie van de kleedruimtes en de ruimte met kluisjes. Het opknappen van de kleedruimtes was een van de wensen die naar voren kwam uit een enquête onder bezoekers van het zwembad. Door de verbouwing was het zwembad circa anderhalve maand dicht. Het zwembad trekt jaarlijks rond de 120.000 bezoekers van wie circa een derde uit een van de buurgemeenten komt. De Meerval is ook de thuishaven van de twee Wijchense zwemverenigingen: Zwemvereniging Wijchen en Onderwatersport Team Pontus.

Coronamaatregelen

De verwachting is dat over 2020 een groter tekort zal ontstaan omdat het zwembad in verband met de coronamaatregelen een tijd gesloten is geweest. Per 11 mei konden alle zwembaden weer open, met inachtneming van de hygiënemaatregelen en de geldende anderhalvemeterafstandsregel voor personen boven 12 jaar in en uit het water.

Reacties