Kans op kleine kermis in Wijchen

Foto: wijchen.nieuws.nl

De kermis in Wjjchen gaat mogelijk in november toch door. Niet zo groot als normaal en niet in het centrum, maar kleinschaliger op een evenemententerrein. Dat is het resultaat van een gesprek dat burgemeester Marijke van Beek heeft gehad met kermisexploitanten.

Van Beek sprak deze week met een delegatie van Buro de Kermisgids, een bureau voor onafhankelijk advies en kermistechnische dienstverlening. Daarin is afgesproken dat Wijchen gaat kijken of het mogelijk is, ‘ergens in november’ zoals Van Beek zegt, kleinschalige kermisactiviteiten te houden als alternatief voor de jaarlijkse kermis in september.

Alternatieven

Die werd medio augustus door Van Beek verboden omdat Wijchen de veiligheid en gezondheid van bezoekers en medewerkers niet kon garanderen. ‘Gezondheid gaat boven alles en daarom is het organiseren van een kermis nu niet verstandig’, aldus de burgemeester toen.

Ook toen heeft de gemeente verschillende alternatieven onderzocht, zoals een kleinere kermis, op een andere locatie en het beperken van het aantal bezoekers, maar concludeerde dat het in de toenmalige omstandigheden onmogelijk was om de veiligheid en de gezondheid van bezoekers en medewerkers te garanderen.

Oosterpark

Na het gesprek deze week met de kermisexploitanten komt de gemeente daarop terug en wordt toch gekeken naar mogelijkheden. Mogelijke locaties die in beeld zijn, zijn de Pauwstraat (waar de circustent altijd staat, tegenover de velden van Woezik ), het Oosterpark en de Berendonck. ‘Op die terreinen kunnen echter veel minder attracties staan dan tijdens de normale kermis’, zegt wethouder Paul Loermans.

Reacties