Wijchen krijgt eigen cadeaukaart

Foto: wijchenis.nl

Wijchen krijgt een eigen cadeaukaart. Stichting Wijchen= Promoties zal ruim voor de feestdagen de cadeaukaart lanceren die op meerdere plekken in de gehele gemeente ingeleverd kan worden. Binnen een aantal dagen hebben zich meer dan 65 ondernemers aangemeld als ‘inleverpunt’!

Centrummanager Yvette Akkermans: ‘Wij hadden vooraf een aantal punten genoteerd waar de cadeaukaart aan zou moeten voldoen. De kaart moet betrouwbaar zijn, makkelijk in gebruik voor zowel ondernemer als consument én er professioneel uitzien. Na diverse gesprekken te hebben gehad met meerdere partijen viel de papieren cadeaukaart al snel af. Naast dat deze fraudegevoeliger is, heb je hierbij veel meer administratieve rompslomp. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de gebiedsgerichte cadeaukaart van ‘CCV Connect’, een product van CCV. Een betrouwbare partij die veel ondernemers al kennen van andere betaaloplossingen.’

App

Het besluit om een eigen cadeaukaart voor Wijchen te introduceren is genomen nadat uit onderzoek onder Wijchense inwoners en bedrijven bleek dat er behoefte aan is. Een deel van dit initiatief is overigens gefinancierd door de inwoners uit de gemeente Wijchen, met het geld dat opgehaald is tijdens de ‘Wijchen= Samen Sterk!’-actie met de verkoop van T-shirts, tassen, ansichtkaarten en losse donaties.

De Wijchen= Cadeaukaart zal in heel Wijchen op diverse plekken vanaf 7,50 euro te koop zijn. De lijst waar de cadeaukaart gekocht en ingeleverd wordt, komt binnenkort op de website van WijchenIs te staan. Via deze website is de cadeaukaart ook online te bestellen en krijgt men een pdf-bestand van de cadeaukaart direct in de e-mail. Het is ook mogelijk om de cadeaukaart te laten bezorgen, eventueel in feestverpakking. Via de website of app kan gecheckt worden wat het resterende bedrag is van je cadeaukaart die niet in één keer uitgegeven hoeft te worden.

Ondernemers

‘Hoe meer ondernemers er meedoen, des te succesvoller dit initiatief gaat worden. Maar helaas hebben we niet van elke ondernemer in Wijchen de contactgegevens en het is voor ons niet haalbaar om elke ondernemer individueel te benaderen’, zegt Rosanne Pak van Communicatie Wijchen= Promoties. ‘Vandaar deze oproep aan de ondernemers in de gemeente Wijchen om bij interesse contact met ons op te nemen. Dit geldt ook voor organisaties die Wijchen= Cadeaukaarten willen bestellen als kerstgeschenk. Uiteraard kunnen we dit geschenk ook uitbreiden met andere lokale producten. Zo hebben we al contact met Stichting Andere KOEK over de Emiliakoeken en willen we graag samenwerken met bedrijven als de Wijchense Molen en Brouwerij Wijchense Schòne.’

Reacties