Wijchen heeft een eigen Sportakkoord

Foto: Gemeente Wijchen

Ongeveer 70 betrokken partners hebben deze week het Wijchense Sportakkoord gepresenteerd en ondertekend. Het doel van het Sportakkoord is dat iedere inwoner van de gemeente Wijchen meer gaat bewegen voor een gezond leven. In het Sportakkoord zijn vanuit drie thema’s concrete acties beschreven.

Een van de ondertekenaars is Paul Loermans, wethouder Sport van de gemeente Wijchen. Hij zei woensdag met trots zijn handtekening te zetten. ‘Het Sportakkoord is van ons allemaal. Daarom is het zo hartverwarmend dat 70 partners daar de handtekening onder zetten. Samen kunnen we meer en kunnen we van start!”

Wethouder Paul Loermans Foto: Gemeente Wijchen

Kwetsbare inwoners

De thema’s waaruit de acties worden beschreven richten zich onder anderen op kwetsbare inwoners, kinderen en het verenigingsleven. De ambassadeurs, de betrokken partners, hebben aangegeven met welke acties ze de komende tijd aan de slag gaan. Gestart wordt met het bij elkaar brengen van de kerngroep en de werkgroepen.

Ministerie

Het Sportakkoord is onderdeel van een landelijke beweging die door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is ingezet. Het ministerie stelt ook een bedrag beschikbaar om handen en voeten te geven aan de uitvoering van het sportakkoord in 2020, 2021 en 2022.

Informatie

Meer informatie over het sportakkoord is te vinden op de site www.sportakkoordwijchen.nl.

Reacties

Cookieinstellingen