Ook maar 30 mensen in theater ’t Mozaïek

Foto: wijchen.nieuws.nl

’t Mozaïek in Wijchen heeft geen ontheffing gekregen van de Veiligheidsregio. Dat betekent dat de groepsgrootte van maximaal 30 personen per ruimte ook geldt voor het sociaal, cultureel en educatief centrum. De nieuwe maatregelen van het kabinet die op 28 september 2020 zijn aangekondigd, hebben invloed op de theatervoorstellingen, activiteiten en evenementen.

De meeste voorstellingen gaan echter gewoon door, aldus het theater. Het theaterteam is op zoek naar mogelijke aanpassingen en alternatieven voor de voorstellingen van de komende 3 weken. Indien mogelijk worden zij in aangepaste vorm met maximaal 30 personen publiek gespeeld.

In verband met de coronamaatregelen had ’t Mozaïek al diverse veranderingen doorgevoerd.  Zo was de theaterzaal ingericht als een theatercafé met stoelen en tafels, bij familievoorstellingen aangevuld met banken voor de kinderen die vooraan willen zitten. Er was in die opzet plaats voor ongeveer zeventig bezoekers bij een voorstelling. Dat mogen er nu 30 zijn.

Het optreden van Marlies Claasen is verplaatst naar het voorjaar.

Verplaatst

Voor vandaag, vrijdag 2 oktober, staat Let’s Make Comedy op het programma. Deze voorstelling wordt verdeeld over 2 tijden. De voorstelling Piepschuim, die op zaterdag 3 oktober is te zien, wordt verdeeld over 3 tijden. Het optreden van zangeres Marlies Claasen die op vrijdag 9 oktober naar ’t Mozaïek zou komen, wordt verplaatst naar het voorjaar

Geen nazit

Omdat horecagelegenheden om 22.00 uur de deuren moeten sluiten, is er bij de theatervoorstellingen die beginnen om 21.00 uur of later geen nazit mogelijk.

 

 

Reacties