’t Mozaïek krijgt geld voor corona-aanpassingen theater

Foto: wijchen.nieuws.nl

Theater ’t Mozaiek krijgt bijna 22.000 euro van het Kickstart Cultuurfonds voor aanpassingen die nodig zijn in verband met de coronamaatregelen. Met het geld  kan onder meer de theaterzaal heringericht worden.

De donaties die Kickstart Cultuurfonds heeft verstrekt, zijn erop gericht om een zo groot mogelijk publiek weer live in aanraking te brengen met kunst en erfgoed. Het bedrag dat Stichting ’t Mozaïek krijgt is 21.967,00 euro voor het aanpassen van het theater aan de 1,5 metercriteria. Met dat bedrag kan de theaterzaal van het sociaal, cultureel en educatief centrum in Wijchen op veilige en sfeervolle wijze worden heringericht.

De zaal wordt met losse tafels en stoelen ingericht, waardoor de zaalcapaciteit wordt verhoogd ten opzichte van de oorspronkelijke tribuneopstelling. Met tapijten wordt een sfeervolle scheiding tussen de bezoekers gecreëerd. Naast de fysieke aanpassingen wordt het boekingssysteem aangepast en worden extra publieksmedewerkers ingezet.

Kickstart

Het Kickstart Cultuurfonds biedt financiële ondersteuning aan theater- en concertzalen, producenten van professionele podiumkunsten en musea om aanpassingen aan de 1,5 metersamenleving door te kunnen voeren. Het is een tijdelijk fonds met een donatiebudget van circa 16 miljoen euro. De opzet is dat zodat de deuren open kunnen, producties weer op de planken kunnen en het publiek weer live, fysiek in aanraking komt met kunst en cultuur. Kunst en cultuur verbinden mensen met elkaar en zijn daarmee onmisbaar voor een vitale samenleving.

Tussen 15 juli en 2 oktober heeft Kickstart Cultuurfonds 615 aanvragen ontvangen. Instellingen uit alle vier de categorieën hebben drie keer een week de gelegenheid gehad om plannen in te dienen. Er zijn in totaal 418 toekenningen gedaan.

Initiatief

Het fonds is een gezamenlijk initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, en de VandenEnde Foundation. Bij dit initiatief hebben zich Stichting Droom en Daad, Ammodo, Fonds 21, Zadelhoff Fonds/Zadelhof Cultuur Fonds/Stichting Fonds Neven en Nichten van Zadelhoff, Fonds 1818, Stichting Zabawas en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap aangesloten.

 

Reacties