Handtekeningen overeenkomst TKWM gezet

Wethouder Gerrits (links) en directeur Ter Steege (rechts) ondertekenen de overeenkomst.
Foto: Gemeente Wijchen

De gemeente Wijchen en bouw- en vastgoedbedrijf Ter Steege hebben vrijdagmiddag (6 november) hun handtekening gezet onder de overeenkomst voor de gebiedsontwikkeling Tussen Kasteel en Wijchens Meer (TKWM). In de overeenkomst zijn afspraken vastgelegd over onder andere de samenwerking met de omgeving, de planning en fasering, de uitwerkingsplannen en de omgevingsvergunning.

“De ondertekening is een mooie en belangrijke mijlpaal op de weg naar een metamorfose van het gebied tussen het Kasteel en het Wijchens Meer”, zegt Geert Gerrits, wethouder Ruimtelijke Ordening. “Straks is dit een levendige en fijne plek om te wonen en te werken. En natuurlijk een aantrekkelijke plek voor alle bezoekers van ons mooie centrum.”

Complexe projecten

Gemeentekantoor Wijchen
Het voormalige gemeentekantoor wordt gesloopt. Foto: wijchen.nieuws.nl

Ter Steege gaat het werk de komende jaren uitvoeren. “Ter Steege Bouw Vastgoed is altijd op zoek naar unieke uitdagingen”, zegt Hans ter Steege, algemeen directeur. “Tussen Kasteel en Wijchens Meer past hier goed bij. In de opgave voor het centrum van Wijchen komt de ervaring met complexe projecten goed van pas.”

Ter Steege Bouw Vastgoed is onderdeel van het familiebedrijf Ter Steege Groep. Met het hoofdkantoor in Rijssen en vestigingen in Tiel, Apeldoorn, Hardenberg en Rijswijk, heeft het bedrijf een landelijke dekking.

Sloop

De gebiedsontwikkeling kent opvallende elementen zoals trappartijen bij het kasteel en het Wijchens Meer, een grand café met terras met uitzicht op het Wijchens Meer, een hotel tegenover het kasteel en een evenementenplein. Ook worden er ongeveer 155 nieuwe woningen gebouwd in een mix voor verschillende doelgroepen. De sloop van het voormalige gemeentekantoor behoort tot de projecten in fase 1. De verwachting is dat de eerste werkzaamheden voor de gebiedsontwikkeling in 2021 starten.

 

Reacties