112

Man doodgereden, gevluchte dader in Beuningen gepakt

Foto: nieuws.nl/ANP

In Wijchen is vanavond, dinsdag 24 november, een 42-jarige man uit die plaats om het leven gekomen bij een aanrijding in de wijk de Ververt. De man liep te wandelen in de 15e straat en werd aangereden door een auto. De automobilist vluchtte daarop en werd later op de avond in Beuningen door de politie gepakt.

Het slachtoffer was volgens de politie aan het wandelen toen hij ruzie kreeg met de automobilist. De bestuurder zou hem daarna hebben aangereden. Volgens de Gelderlander zou de Wijchenaar volgens omstanders de automobilist hebben aangesproken op zijn rijgedrag, waarop die laatste de man aanreed en tot twee keer toe over hem heen zou zijn gereden. Rond kwart voor 8 werden de hulpdiensten gealarmeerd; reanimatie van de man mocht niet meer baten.

Achtervolging

De automobilist was inmiddels ervandoor gegaan waarna de politie op zoek ging naar de, volgens een melding op Burgernet, witte Volkswagen Caddy Station. Tegen kwart voor 9 werd de bestelauto aangetroffen op de Verlengde Wilhelminalaan in Beuningen waar het voertuig door politieauto’s werd klemgereden. De bestuurder vluchtte vervolgens te voet verder, maar kon na een korte achtervolging worden gearresteerd.

De Gelderlander meldt dat de man volgens buurtbewoners in de buurt woont en twee kinderen heeft.

Reacties