Wijchen zet in op bereikbaarheid tussen kernen

Foto: Google Maps

Burgemeester en wethouders hebben deze week de mobiliteitsvisie ‘Duurzaam onderweg tussen Maas en Waal’ vastgesteld. Hierin geeft het college zijn visie voor toekomstig verkeersbeleid. In deze visie is rekening gehouden met nieuwe ontwikkelingen zoals zelfrijdende auto’s en de gevolgen van woningbouw.

De gemeente staat de komende jaren voor een aantal grote opgaven, zegt het college. Dat zijn een woningtekort, de vergrijzende bevolking, de bereikbaarheid die onder druk staat en wensen op het gebied van duurzaamheid die steeds belangrijker worden.

Ontwikkelingen die hiermee te maken hebben, zijn bijvoorbeeld een groeiende bevolking en extra verkeersbewegingen. Dat heeft gevolgen voor wat inwoners wensen en nodig hebben van verkeer en vervoer en het gebruik van de infrastructuur.

Leefbaarheid

De mobiliteitsvisie kent 5 punten die van belang zijn. Allereerst is dat leefbaarheid in de gemeente. De gemeente zet binnen de kern Wijchen in op de fietser en voetganger, waarbij ervoor wordt gezorgd dat voorzieningen goed met de auto bereikbaar blijven. De bereikbaarheid tussen alle kernen in Wijchen is volgens het college van groot belang. Elke verkeersdeelnemer moet tussen de kernen kunnen reizen.

Het openbaar vervoer en de fiets zijn in 2030 een realistisch alternatief voor de auto voor reizen van en naar de belangrijkste bestemmingen in de omliggende regio’s.

Duurzaam verplaatsen

Ook wordt ingezet op duurzaam verplaatsen. Dat wil zeggen dat in 2030 voor iedereen een duurzame manier van vervoer beschikbaar is. Daarnaast is verkeersveiligheid een overkoepelend en belangrijk punt.

Hieronder is de mobiliteitsvisie in een infographic weergegeven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen